Home Humor Satirike/ Pasioni, nga Sevdail Hyseni

Satirike/ Pasioni, nga Sevdail Hyseni

 

Gjermani nga Boni, me oreks bizoni,

Për të ngrënë me shije e josh pasioni!

 

Vazhdimisht ushqehej, në një Restorant,

Të njohur për rregull dhe meny t’begat.

 

Një ditë papritur, mbushet me hidhërime,

N’ pjatën me supë, kur e vëren një qime!

 

I thotë kamarierit, ma sill shefin shpejt,

Si nuk keni turp, me këtë marifet!

 

Vjen me vrap shefi, desh u çmend fare,

Nuk dinte ç’të bënte, as të gjente qare!

 

Ngarend kuzhinierja, si një sulltaneshë,

Heq qimen nga pjata, i flet diç në vesh!

 

Gjermani buzëqeshet, me “kajne” problem,

Vazhdon për të ngrënë, supën pa dilemë!

 

Pas pak del shefi, për t’parë një sekond,

Mirëpo, myshteriun nuk e gjente dot!

 

Me t’shkuar n’kuzhinë i shtrëngon dhëmbët,

Kur sheh gjermanin, me kokën nënë këmbët!

 

Eh, për një fije qime, desh na qove peshë,

Tani që ke futur gojën në lesh..!

 

O mik i dashur, po ta them trup:

-Kur hamë lesh, hamë lesh,

-Kur hamë supë, hamë supë!

 

Deri sa nuk ndahen, sheqeri nga shapi,

Do t’na bëhen punët, sikur lesh arapi!

 

 

Sevdail Hyseni

(Ilustrimi marrë nga interneti)