Home Ekonomia Rriten eksportet e mallrave me 42 mld lekë në prill 2022! Zgjerohet...

Rriten eksportet e mallrave me 42 mld lekë në prill 2022! Zgjerohet deficiti tregtar në vend

Muaji prill 2022 ka shënuar një rritje të lartë të eksporteve dhe edhe importeve të mallrave. Sipas INSTAT, eksportet e mallrave arritën vlerën 42 mld lekë, duke u rritur me 46,6 %, në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Megjithatë nëse bëhet një krahasim me muaj mars të 2022, ka pësuar një ulje me 11,9 %.

Nga ana tjetër, importet e mallrave arritën vlerën 78 mld lekë, duke pësuar një rritje me 23,7%, në krahasim me një vit më parë dhe ulur me 6,9%, në krahasim me Mars 2022.

Defiçiti tregtar i këtij muaji është 36 mld lekë, duke u rritur me 4,6 %, krahasuar me Prill 2021 dhe ulur me 0,3%, në krahasim me Mars 2022.