Home Politike Rama: Dosja 339 e mbajtur në sirtar për shantazh. Vangjush Dako...

Rama: Dosja 339 e mbajtur në sirtar për shantazh. Vangjush Dako i lirë, të hetohet. I erdhi shpirti në majë të hundës

Edi Rama – Albanian PM

Kryeministri Edi Rama thotë se dosja 339 është mbajtur në sirtar për shantazh, duke shtuar se Vangjush Dako tashmë është njeri i lirë dhe mund të hetohet deri në fund.
Rama e konsideron absurd vendimin e prokurorisë së Krimeve të Rënda për të ndaluar mediat në publikimin e përgjimeve.

Rama në Real Story:

Është një urdhër absurd i prokurorisë për të ndaluar mediat që të publikojnë përgjimet. Absurd! Nuk e di nëse i referohet ndonjë ligji të shkruar, por është i gabuar.
Mediat janë të lira. Fjala vjen Wikiliks, tronditi gjithë labirinthin e komunikimeve diplomatike amerikane por nuk di të jep hapur ndonjë proces gjyqësor për gazetat. Mediat janë lajmësi. Për sa i përket çështjes, unë them që çështja ka disa aspekte.Kam neveri nga përgjimet, jo nga përdorimi i përgjimeve sepse janë shumë të rrezikshme në aspektin e devijimit nga e vërteta sepse mund të nxirren nga e vërteta.
Ka një aspekt edhe moral. Jemi në kushtet kur kryetari i bashkisë së Durrësit nuk është më kandidat. Është një person i lirë që duhet të përgjigjet deri në fund.
Përgjimet nuk janë prova, janë indice. Shikoj që ka një shëmti dhe më vjen për të vjellë kur dëgjoj biseda të caktuara.
Ajo që është me rëndësi është se sa këto janë muhabete të materializuara me fakte dhe muhabete të njerëzve që bëjnë sikur zgjidhin çështjet në planet.
Aspekti ligjor është një katastrofë nga pikëpamja e menaxhimit të këtij procesi. Është përgjegjësi e prokurorëve të ruajnë përgjimet.
Gjithë këta njerëz që i përkasin botës së krimit janë në burg. sa i përket aspektit politik ka diçka që askush nuk e thotë, por është diçka më problematikë…sepse unë besoj që kjo është një dosje e mbajtur në sirtar për shantazh politik dhe që lidhet me atë që unë e kam quajtur tërmeti i reformës në drejtësi në proces.
Këto copa materiale merren dhe nxirren që të ekspozohen në një gazetë me tirazh shumë të madh në Gjermani, duke sulmuar dy gjëra, e para duke i dhënë një kornizë të një zbulimi gjerman për të sugjestionuar shqiptarët këtu.
Nga ana tjetër kjo ekspozohet në momentin kur ne presim nga Gjermania dhe vendet e tjera të marrim një dritë jeshile për negociatat.
Natyrisht ky është një ushqim që helmon gjakun e shumë njerëzve këtu.
Kjo ka qenë një vendimmarrje në bashkëpunim me Vangjushin që i erdhi shpirti në majë të hundës për gjithë këtë situatë.
Kemi bërë një vlerësim të të gjitha gjërave dhe vetë ai e ka pasur edhe këtë shqetësim sepse u bë tabelë qitje për diçka sipas tij është inskenim mbi bazë muhabetesh.
Ka lidhje me një proces fushate në një zonë të caktuar ku këta njerëz që sot janë prapa hekurave kanë qenë historikisht në shërbim të Partisë Demokratike

Ndërsa Dako, i ftuar në emisionin “Opinion” të Fevziut shprehet:

Nuk jam duke folur me Astrit Avdylaj. A më akuzon ky gjermani? Unë nuk jam duke folur me të. Nuk jam duke folur me atë, këtë ta sfidoj këtu”, deklaroi Dako. “Kjo tregon se e ka manipuluar për të krijuar gjithë këtë lidhje. Me mua nuk është në asnjë vend Astrit Avdylaj”, theksoi më tej Dako, i cili ka treguar dhe se çfarë ka thënë në prokurori. Në prokurori kanë dhënë shpjegimet e mia për 5 orë dhe nuk më kanë pyetur për këtë telefonatë.Nuk janë marrë në detaje, kanë ushtruar kontroll, kanë
sekuestruar materialet e bashkisë. Vlla, lale është shprehje e gjithë shqiptarëve