Home Aktualitet “Qëndresa Qytetare” në mbrojtje të “Albanologjisë”: Duan ti bëjnë studiuesit pjesë e...

“Qëndresa Qytetare” në mbrojtje të “Albanologjisë”: Duan ti bëjnë studiuesit pjesë e Akademisë së Shkencave “Part Time”

“Qëndresa Qytetare” kanë dalë në mbrojtje të “Albanologjisë”. Në një deklaratë për mediat, aktivistët e kanë cilësuar VKM për “Albanologjinë” në paligjshmëri. Ata thanë në një zë se nëse nuk reagojnë, diktati do ti prekë jetën e tyre. Një ndër aktivistët e “Qëndresës Qytetare” tha se duan ti bëjnë studiuesit pjesë e Akademisë së Shkencave “Part Time”.

“Solidarizohemi me akademikët, janë në momente të vështira. Ndodhi marrëzia e radhës nga ana e qeverisë. Nga ana ligjore ka një paligjshmëri se ligji për arsimin e lartë, kur Akademia nuk përmbush kushtet, mund të mbyllë këtë institucion. Është dëshira e madhe për ta bërë studiuesin e Akademisë së Shkencave “Part Time”. Ne këtyre studiuesve që japin kontributin, do ti themi se duhet të shkoni jashtë vendit”

Previous articleDeputetja britanike bën deklaratën e fortë: Serbia furnizon bandat, armët fshihen në kisha dhe zhvendosen me ambulanca
Next articleZyrtari për siguri i BE-së mbërrin në Kosovë/ Pritet të takohet me krerët e vendit, bisedime për situatën në veri