Home Kosova Presidenti Thaçi takon ekipin negociator për dialogun me Serbinë

Presidenti Thaçi takon ekipin negociator për dialogun me Serbinë

Në një komunikatë për media nga presidenca thuhet se “presidenti Thaçi me bartësit e ekipit negociator të Kosovës kanë biseduar edhe për domosdoshmërinë e vazhdimit të koordinimit përgjatë procesit të bisedimeve dhe për shfrytëzimin e momentumit për arritjen e një marrëveshjeje përfundimtare gjithëpërfshirëse dhe ligjërisht të obligueshme, e cila Kosovës duhet t’i sigurojë njohjen nga Serbia dhe anëtarësimin në OKB, NATO dhe BE”, thuhet në njoftim.

Sipas presidentit Thaçi, ky moment duhet të shfrytëzohet si dhe “është e nevojshme të forcohet edhe më shumë uniteti politik dhe të flitet me një zë për Kosovën”.

Partitë e koalicionit qeverisës së bashku me partinë opozitare, Partinë Socialdemokrate, janë pjesë përbërëse e ekipit negociator për fazën e fundit të dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, që ndërmjetësohet nga Bashkimi Evropian.