Home Politike Porti i Durrësit, Ahmetaj: Qeveria ka 33% të projektit më madhor në...

Porti i Durrësit, Ahmetaj: Qeveria ka 33% të projektit më madhor në historinë e Shqipërisë

Qeveria e Shqipërisë ka 33% të projektit më madhor në historinë e Shqipërisë, në Portin e Durrësit.

Arben Ahmetaj: Kjo është seancë jo për t’i mbushur mendjen opozitës, projekti prezantohet si formati i tij juridik. Ka 2 shtylla kryesore, është marrëveshja me Emiratet.

Vendimi ka të bëjë me transparencën me shqiptarët dhe jo ndaj jush. Se ju do kundërshtoni çdo lloj investimi, e bëni pis deri tek vetja. Ka dinamikë zhvillimi ekonomik. Çfarë i bën porti qytetit të Durrësit, i ka zënë frymën. A ka qytet të madh bregdetar pa port? Jo.

Vendimi i parë ishte spostimi i portit që ti shërbejë Ballkanit Perëndimor. Në anën ekonomike. Do kemi marina, ndoshta pas aq vitesh do jemi a sdo jemi gjallë.

Kam dëgjuar, sa para ka ky e sa ka ai. Përfiton vendi, pak janë 1% e prodhimit të brendshëm. Pse pak janë 12 mijë vende pune.

Previous articleBE përgatit paketën e nëntë të sanksioneve ndaj Rusisë: Nuk do të pushojmë derisa Ukraina të dalë fitimtare mbi Putinin
Next article“Një kafe me Kristjanin”, intervista ndryshe e Asllanit