Home Letersi Politikani!

Politikani!

Nga Stiljan DEDJA

 

Jam i sigurtë, ky politikan

Po na gënjen,

Po na mashtron,

Po shet djersën tonë.

Po shet detin, tokën,naftën tonë.

Nuk kam dyshim,

Politikanë që e futën vendin në laqe.

Në zemrën time ka trishtim,

Psheretimat nuk po gjejnë paqe.

Na e kanë punuar me qindra herë,

Nuk ofrojnë mirqenien,por ilaçe.

Re të zeza që qiellin nxijnë,

Drejt këtij vendi duan të vijnë.

Kafen, tërë natën s’po e mbaroj,

Dhe nga dritarja po shikoj,

Rrugën që nuk troket,

Po rri në qetësinë e vet.

Por veten s’do ta lëshoj,

Imja shprese do arrijë, s’do vonojë,

Dielli i bukur do ndriçojë.

Këta dreq politikanë,

Njerëz që kanë haqe!

Por shumë shpejt,

Jam i bindur, e di,

Ky popull mendjen ka ndarë,

Do ti kap, do ti tjek zvarrë!!