Home Aktualitet Policia e Durrësit: Ja ndëshkimet tona për vitin 2013

Policia e Durrësit: Ja ndëshkimet tona për vitin 2013

poliPrioritete te punes përgjatë vitit 2013 kane qene :
•Thellimi i luftes kunder krimit te organizuar, trafiqeve te paligjshme.
•Thellimi i luftes kunder  pastrimit te parave & korrupsionit.
•Thellimi i luftes kunder krimeve te renda, vrasjeve, rrembim personi, krimet kunder prones etj, si dhe perqendrimi i vemendjes per zbulimin e ngjarjeve te vjetra.
• Plan Veprimi i Drejtorise Pergjthshme te Policise Shtetit “Per parandalimin e kultivimit te bimeve narkotike dhe venien para pergjegjesise ligjore te autoreve”.
•  Evidentimi dhe zgjidhja e konflikteve, per te bere te mundur parandalimin e ngjarjeve me pasoja te renda kriminale.
• Parandalimi i dhunes ne mardheniet familjare & rritja e efektivitetit te punes per parandalimin e krimit ndaj femijeve dhe implikimit te tyre ne kete veprimtari.
• Rritja e standarteve te sigurise rrugore dhe e kryerjes se sherbimeve per kontrollin e territorit. Ne territorin kompetencë e drejtorise se policise qarkut Durres jane evidentuar përgjatë 2013-ës 2953 vepra  penale dhe jane zbuluar 2405, ose  81 % e tyre. Ne kryerjen e ketyre veprave penale jane implikuar  2511 autore, eshte marre masa e arrestit ne flagrance per 645 autore, ndaluar 27, jane ndjekur ne gjendje te lire 1631 autore veprash penale,  jane larguar nga vendi i ngjarjes dhe jane shpallur ne kerkim 208 autore. Te ndara sipas sektoreve dhe komisariateve veprat penale paraqiten si me poshte: Ne fushen Kunder Narkotikeve dhe Trafiqeve  jane evidentuar 168 vepra penale, zbuluar 154, me 207 autore, arrestuar 133, ndaluar 4, ne gjendje te lire 52, ne kerkim 18, me nje force zbuluese 92 %. Seksioni Kunder Narkotikeve :  Prodhim dhe shitje e narkotikeve- evidentuar 79 vepra penale, zbuluar 66, autore 98, arrestuar 81, ndaluar 1, ne gjendje lire 10 dhe 6 ne kerkim.Trafikim i narkotikeve -evidentuar 44 vepra penale, zbuluar 44, autore 58, arrestuar 51 dhe 7 ne kerkim. Seksioni Kunder Trafiqeve te Paligjshme : Trafikim mjetesh motorike-evidentuar 25 vepra penale, zbuluar 24, me 25 autore, ne gjendje te lire 24 dhe 1 ne kerkim. Shfrytezim prostitucioni ne rrethana renduese- evidentuar 4 vepra penale, zbuluar 4, me 8 autore, arrestuar 1,  ndaluar 1, ndiqen ne gjendje te lire 2 dhe ne kerkim 3.  Mbajtje e ambienteve per shfrytezim prostit.-1 vep. penale, me 3 autore/gjendje te lire. Trafikim i veprave te artit dhe kultures, evidentuar 3, me 3 autore ne gjendje te lire. Trafikim persona te rritur, evidentuar 2 veper penale, zbuluiar 2, autore 3, arrestuar 1, ndaluar 1, ne kerkim 1. Asetet Kriminale -pas perfundimit te hetimeve eshte bere i mundur referimi materialeve ne Prokurorine per Krimet e Renda per regjistrimin e procedimeve pasurore per 10 shtetas, denuar e proceduar me pare per vepren penale “Trafik i lendeve narkotike” dhe “Trafik femrash per prostitucion”.

Sekuestrimet :

– Lende narkotike e llojit Canabis Sativa 5 ton 428kg e 403 gram, Lende narkotike e llojit heroine 12 kg  934 gram. Lende narkotike e llojit kokaine 123 gram; Marjuanë e presuar cokollate 15 kg e 548 gram; 80 automjete te llojeve te ndryshme;  Pistolete, nje pistoletë sportive, dy arme gjahu çifte, dy arme zjarri automatik, 2 thika, 2 doreza perforcues grushti,  nje kallep tritol; Nje kompjuter laptop, nje televizor plazma llojit  ”Samsung”, 2 videokamera; 103 telefona celularë dhe 91 karta SIM; Nje sasi prej 6184 euro, 261.000 leke. Ne fushen Kunder Krimit Ekonomik & Financiar jane evidentuar 186 vepra penale, zbuluar 182, autore 175, arrestuar 21, ne gjendje te lire 151, ne kerkim 3, me nje force zbuluese 98 %. Vepra penale ne fushen Kunder Korrupsionit, evidentuar 27 vepra penale me 33 autor, nga keta te arrestuar 8 ne gjendje te lire 25. Vepra penale Kunder Krimit Ekonomik-Financiar, evidentuar  142 vepra penale, me 125 autor, nga keta 13 te arrestuar, 109 ne gjendje te lire dhe 3 autor te shpallur ne kerkim Vepra penale kunder Pastrimit te Parave, evidentuar 12 vepra penale me 16 autor ne gjendje te lire.
Vepra penale kunder Krimeve Kompjuterike, evidentuar 5, zbuluar 1 me 1 autor ne gjendje.
Sekuestrimet :3 anije peshkimi,10 çisterna me 3000 litra nafte,110 arka vere,11 automjete.
• 41 telefona te llojeve te ndryshme. 385 makineta, 34 njesi qendrore, 21 printera , 10 tavolina, 3 ruleta. 222.000 leke, 2500 euro, 1 laptop, skaner printer per prodhim monedhash. 33 cope paketa pa pulle fiskale, Ne fushen Kunder Krimeve te Renda Jane evidentuar 138 vepra penale, zbuluar 102, autore 97, nga te cilet 68 jane arrestuar, ne gjendje te lire 5, ne kerkim 24 me nje force zbuluese 74 %. Vrasje me dashje  jane evidentuar 13 zbuluar 10, me 16 autore nga te cilet 13 arrestuar ne flagrance dhe 3  shpallur ne kerkim. (Ne Durres evidentuar 9, zbuluar 6, ne Kruje evidentuar 4, zbuluar 4). Vrasje e  mbetur ne tentative, evidentuar 28, zbuluar 25, autore 33, nga te cilet 22 arrestuar, ne gjendje te lire 4, ne kerkim 7. (Ne Durres evidentuar 17, zbuluar 14, Ne Kruje evidentuar 11, zbuluar 11).
Plagosje e rende jane evidentuar 21 raste te zbuluara, autore 26, nga te cilet 23 arrestuar, dhe 3 ne kerkim. (Ne Durres evidentuar 20, zbuluar 20, Ne Kruje evidentuar 1, zbuluar 1).
Rrembim  personi, evidentuar 2 raste, te zbuluara me 2 autore  te arrestuar ne flagrance.
Seksioni Kunder Vjedhjeve me Dhune e Arme :Vjedhje me arme: Evidentuar 10, zbuluar 7, autor 15, arrestuar 13, ne kerkim 2. (Ne Durres evidentuar 5, zbuluar 5, Ne Kruje evidentuar 5, zbuluar 2).
Vjedhje me dhune: Evidentuar 40, zbuluar 16, autor 21, arrestuar ne flagrance 12, ne  kerkim 9. (Ne Durres evidentuar 35, zbuluar 13, ne Kruje evidentuar 5, zbuluar 3).
Vjedhje me Pasoje Vdekje: Evidentuar 2, te pazbuluara.(ne Durres evidentuar 2, zbuluar 0, ne Kruje nuk jane evidentuar ). Shtrengim me ane te kanosjes per dhenie pasurie: Evidentuar 7, zbuluar 3, autor 4, arrestuar 2, ne gjendje te lire 1 dhe ne kerkim1. (Ne Durres evidentuar 3, zbuluar 2, ne Kruje evidentuar 4, zbuluar 1). Shkaterrim prone me eksploziv
, Evidentuar 19, zbuluar 4, autor 5, arrestuar 1, ne gjendje te lire 2 dhe 2 ne kerkim. (Ne Durres evidentuar 4, zbuluar 2, Ne Kruje evidentuar 15, zbuluar 2).
Shkaterrim prone me zjarr, Evidentuar 49, zbuluar 47 autor 4, arrestuar ne flagrance 2, ne gjendje te lire 1, ne kerkim 1.
Ne fushen e Hetimit Krimeve te Hapura ne Komisariatin e Policise Durres jane evidentuar 1321 vepra penale, zbuluar 1052 autore 1149, nga te cilet arrestuar 214, ndaluar 23,  ndiqen ne gjendje te lire 809, ne kerkim 103, me nje force zbuluese 80 %.
Ne fushen e Hetimit Krimeve te Hapura ne Komisariatin e Policise Shijak jane evidentuar 578 vepra penale, zbuluar 488, autore 474,  arrestuar 79, ndiqen ne gjendje te lire 366, ne kerkim 29, me nje force zbuluese 85 %.
Ne fushen kunder Krimeve te Renda dhe Krimeve te Hapura ne Komisariatin e Policise Kruje jane evidentuar gjithsej 562 vepra penale,  zbuluar 427, autore 409, arrestuar 130, ne gjendje te lire 248,  ne kërkim 31, e shprehur ne perqindje  76 %.
Po te krahasohen veprat penale te ndodhura gjate ketij viti me ato te ndodhura dhe te zbuluara gjate vitit 2012 kemi te dhenat si me poshte:Periudha, Evidentuar,Zbuluar,Perqindja, Te vjetra
Viti  2013: 2953; 2405; 81 %; 26
Viti 2012 -2455; 1968; 80%; 44
Disa te dhena per veprimet e Policise Shkencore :
Jane kryer veprimet ne  2409 vendngjarje, sipas natyres se veprave penale jane :
-Krime K. Personit ———————55 vendngjarje
-Vjedhje me thyerje——————545 vendngjarje
-Aksidente ———————————210 vendngjarje
-Zjarre———————————————50 vendngjarje
-Eksplozive—————————— —6 vendngjarje
-Veprime te ndryshme hetimore—————1543 vendngjarje
Puna per zbulimin e ngjarjeve te vjetra
Gjate kesaj periudhe eshte bere rifillimi i hetimeve per 26 dosje hetimore te pezulluara, pasi eshte bere i mundur grumbullimi i provave ligjore per autoret e tyre.Komisariati Policise Durres-10 ngjarje te vjetra:Vjedhje banese 1,  Vjedhje lokali  1, Vjedhje mjeti 6,  Vjedhje te tjera  2, Perdorim me keqdashje  i thirrjeve telefonike 1.
Komisariati Policise Kruje-6 ngjarje,1 vjedhje me arme, 1 banese, 2 lokali dhe 2 te tjera. Komisariati Policise Shijak-10 ngjarje te vjetra, 2 vjedhje banesash dhe 8 vjedhje tjera (bageti).

Operacione Policore te zhvilluara:

-Operacioni “PRITJE E GJATE” u   sekuestrimi 10 kg e 824.4 gr Cannabis Sativa.
-Operacioni “, “RIKTHIMI”, sekuestrimi 50 kg e 315.7 grame Kanabis Sativa.
-Operacioni “BOVILLA” sekuestrimi 1 kg e 428.8 gramë.
-Operacioni “Pranvere 2013”, me tendence trafikimin e mjeteve motorrike”. Operacioni “Batica 2” ; -Operacioni “Prona e premtuar”, -Operacioni “Adoleshenti”, -Operacioni “Fund Marrezise”, -Operacioni “Dallga e fundit”, -Operacioni “Start  2013 “-Operacioni “Arsenali “ -Operacioni « Golfi » -Operacioni « Celësi Hekzagonal», -Operacioni “Sharra e hekurt” -Operacioni “Ne fillim te pranveres”, -Operacionin “ Stani tek tunelet”, -Operacioni “ Stallat per hipizem”, -Operacioni” Kosovari me hegzagonal”,  -Operacioni “Banesa 6”
Ne kuader te luftes kunder kultivimit te bimeve narkotike  operacionet
-”ALBANOPULOS”,-”Verjon-2013;-”Perroi i Pyllezuar”;-”Rrenze Malit”;-”Shqeza-2013″;-”Shkreta 2013″;- “Shkolla e gjelber”;-”Pishat e buta”;-”Kroi i gjarperit”;-”Brret 2013″;- “Rranze Malit 2”.
Rendi dhe Siguria Publike
Policimi ne komunitet dhe marredhenia me OJF-të, shkollat etj .
-Edhe përgjatë 2013-ës Policia e Durresit ka vijuar përpjekjen në funksion të policimit komunitar. Shërbimet kanë qenë të fokusuara  në punën per ruajtjen e rendit dhe te qetesise publike, ne sigurimin e prones private, sigurimin e lirive dhe te drejtave themelore te njeriut, ka qene e pranishme ne çdo aktivitet kulturor, fetar e sportiv.
-Sherbimet e Rendit gjate muajve Maj-Qershor 2013 jane angazhuar ne zbatimin e detyrimeve ligjore lidhur me garantimin e rendit & sigurise publike përgjatë procesit zgjedhor.
-Vemendje nga strukturat e rendit i kane kushtuar, njohjes, respektimit dhe garantimit te të drejtave te personave te shoqeruar, arrestuar/ndaluar ne ambientet e Policise se Shtetit.
-Angazhim ne zbatimin e detyrimeve te percaktuara ne Plan-Operac. “ Per garantimin e rendit publik dhe rritjen e sigurise rrugore ne plazhe e zona turistike gjate sezonit turistik veror 2013”.
-Është hartuar Marreveshja e Bashkëpunimit midis DAR dhe DPQ si  dhe ka filluar zbatimi i programit “ Edukimi, ndergjegjesimi dhe reduktimi i kerkeses per droge dhe substanca te tjera te rrezikshme”.
-Është bashkepunuar në kuader te programit Suedez per Policimin ne Komunitet me 6 projektet mbi policimin me te rinjtë dhe dhunën në familje.
Policia Rrugore
Ndodhur gjithsej  223 aksidente rrugore përgjatë 2013-ës:
o       Me pasoje vdekjen e 38 personave.
o       Me pasoje plagosjen e rëndë të 78 personave.
o       Me pasoje plagosjen e lehte të 201 personave
Ndodhur gjithsej  227 aksidente rrugore përgjatë 2012-ës:
-Me pasoje vdekjen e 40 personave
– Me pasoje plagosjen e rende të 74 personave
-Me pasoje plagosjen e lehte të 196 personave
Masa administrative ne shkalle qarku per vitin 2013:-
– Jane vendosur gjithsejt 41.108 masa me vlere 38.775.600 leke, arketuar 29.776  gjoba me vlere 46.072.100 lekë
-Jane pezulluar 176 leje drejtimi
-Jane bllokuar 262 automjete permangesi ne dokumentacion
Masa administrative ne shkalle qarku per vitin 2012:
-Jane vendosur gjithsejt 38.768 masa mevlere 32.526.000 leke, arketuar 22.224  me vlere 30.282.900
-Jane pezulluar 82 leje drejtimi
-Jane bllokuar 145 automjete per mangesi ne dokumentacion

Salla Operative:

-Telefonata gjithsej 28301,
-Te sakta 23149,
-Te rreme 4367,
-Ndihme nga publiku 12.922,
-Ngjarje kriminale  31,
-Shkelje te rregullave te qarkullimit rrugor  8892,
-Prishje rendi e qetesie publike 349
-Zhurma lokal nate   202,
-Sinjal telefona nga bankat  84,
-Zjarre te ndodhura   136,-Permbytje  2,
-Dhune ne familje  440,
-Te tjera 184.
Dhuna ne Familje :
Gjate vitit 2013, nga ana e Seksionit te Mbrojtjes se te Miturve dhe Dhunes ne Familje, jane evidentuar gjithsej 492 raste te dhunes ne familje, ku 387 jane  kerkese – padi, dhe 105 jane vepra penale te dhunes ne familje.
Gjate vitit 2012, nga ana e Seksionit te Mbrojtjes se te miturve dhe Dhunes ne Familje, jane evidentuar gjithsej 342 raste te dhunes ne familje, ku 266 jane kerkese – padi, dhe 76  jane vepra penale te dhunes ne familje.

Previous articleBedri Luku, Kreu i PD së Manzës: Djegia e simboleve akt i turpshëm, Halimi: E bëri Rama
Next articleXhaxhi militanti jep detajet e përjetimit të tërmetit në Durrës