Home IN MEMORIAM Pensionistët kjo shtresë e përvuajtur të cilët kanë ndihmuar në ndërtimin e...

Pensionistët kjo shtresë e përvuajtur të cilët kanë ndihmuar në ndërtimin e pallateve në Shijak!

Nga Ardit Faja 

Duke sistemuar nje nga shume dosjet qe babi na ka lene ne doreshkrim, per ti pergatitur per botim, hasem dhe ne keto foto ku duken pencionistet e Shijakut qe po ndihmojne ne hapjen e themeleve e ndertimin e apartamenteve. Te shkretet pencioniste ! Ata jane duke hapur me kazma, lopata themelet dhe tezga me tulla. Ne njeren prej tyre ato kane bere dhe nje foto kolektive ku ashtu te lodhur e rraskapitur me krahet e varur kane bere sebashku nje foto. Kishin punuar gjithe jeten dhe perseri po punonin. Jo se e kishin per detyre, ndoshta dhe i mblidhnin nepermjet frontit te lagjes apo ku ta dijme, mbase dhe frika ndaj sistemit, por vec ama ata kane kontribuar duke ndihmuar ne ndertimin e ketyre apartamenteve. Tek keto foto une dalloj se ato tregojne qe e kane dashur kete qytet, mbase dhe me shume se ne sot ! Sido qe te jete, ata mbeten ne keto foto, ne celuloid, si shenje se ky qytet ka histori jo vetem per rrethana historike, por edhe njerezore . Besoj se dikush do gjeje ne keto foto baben, apo gjyshin, natyrisht qe ato kane nderruar jete, por ne do i kujtojme gjithmone me shume respekt, mall e dashuri ! Me mirenjohje te thelle per to !