Home Slideri PD “masakron” gratë pas kompromisit me PS. Kandidatët grinden: Kush është më...

PD “masakron” gratë pas kompromisit me PS. Kandidatët grinden: Kush është më shumë grua

96134arqilegoreaKompromisi mes PD-së dhe PS-së duket se ka bërë që në PD-në e Durrësit të zihen dhe grinden se kush është më shumë grua. Ndërsa dy emra femrash mbanin peng dhjetë burra për të qenë në shtatëshen e parë, të paktën si zonë e sigurtë, edhe pse PD-ja mund të përfundojë me pesë deputetë në Durrës, tashmë është ndezur një luftë e ashpër mes burrave se kushë është më shumë i aftë për të zëvendësuar gratë. Burime nga PD-ja kanë bërë të ditur se çiftet më interesante janë Gorea- Xhaferri dhe Cara- Bylykbashi. Gjithësesi lista nga numri i parë deri te i shtati duket se tashmë ka marrë formë dhe dy nga emrat që janë më të rrezikuar për të qenë pjesë e kësaj 7-she janë Xhaferraj dhe Cara. Ky i fundit është parë si mundësi mjaft e mirë për të qenë në listë i shtati, pasi do të mobilizonte strukturat për të dalë vetë dhe kështu do të kishte mundësia PD-ja që të kishte sa më shumë përfaqësim. Por debati duket se është te emri i Goresë i cili me unanimitet është votuar se në atë numër që vihet aty mbaron dhe numëri i deputetëve që merr PD-ja. Mësohet se Goreja ka kërkuar i pesti dhe të gjithë sondazhet aty e ndalojnë numërin e deputetëve që mund të marrë PD-ja. Për herë të parë në një debat që është zhvilluar në kryesinë e PD-së por edhe me ndërhyrjet që po bëhen në qendër ka rezultuar se burrat e PD-së po grinden se kush është më shumë i aftë për të qenë si grua dhe kjo për faktin se gratë do të kishin një listim në çdo tre emra që edhe në rastin më të keq do t’i binte që të ishin emri i tretë dhe i gjashtë. Gara është zhvendosur nga Durrësi në Tiranë ku Xhaferri pretendon se është po aq grua sa edhe Albana Vokshi , ndërsa Gorea ka deklaruar se ai mjafton të jetë i pesti se zëvendëson çdo grua. Lista deri tani ka këto emra: 1 –Eduard Halimi, 2-Gjergj Lezhja, 3-Ferdinand Xhaferraj (në vendin e një emëri gruaje) 4- KLodian Merlika, 5- Oerd Bylukbashi, 6-Arqile Gorea (në vendin e një gruaje) 7- Igli Cara, 8-Genci Juka, 9- Taulant Baku, 10- Gladiola Busulla, 11- Bedri Luku, 12- Dajana Ferri, 13- Eglenatina Begteshi e shkarkuar kohët e fundit si pensioniste, por me aftësi për të ndikuar te qytetarët si e papunë dhe me shumë mundësi për të marrë sa më shumë vota!