Home Bota Papa Françesku: Nuk ka rëndësi shkoni në kishë apo jo, ky mëkat...

Papa Françesku: Nuk ka rëndësi shkoni në kishë apo jo, ky mëkat nuk do ju falet kurrë

Papa Françesku: Nuk ka rëndësi shkoni në kishë apo jo, ky mëkat nuk do ju falet kurrë

Në Meshën e Shenjtë Papa Françesku e vuri fokusin e tij mbi punëtorët: “Mjerë ju që shfrytëzoni njerëzit, i paguani më pak, nuk i paguani kontributet shoqërore, i largoni padrejtësisht nga puna, shkruan ShkodraNews.

Kjo padrejtësi është një mëkat i vdekshëm. Kush e bën këtë nuk është në hirin e Perëndisë. Jezui thotënë Ungjill”. Papa duke komentuar Ungjillin, fton të gjithë për të mos u përshkuar nga pasuria ose t’i përdorin ato për të ndihmuar të tjerët.

“Nuk ka nevojë për të shkuar në Meshë çdo të diel – tha Papa – në qoftë se ne nuk paguanin pagat e punëtorëve të cilët kanë për të ushqyer familjen”. Papa nxit besimtarët të luten dhe të bëjnë pendesë për mëkatet.