Home Kulture Nxënësit njihen me punëtoritë e mozaikut dhe historinë

Nxënësit njihen me punëtoritë e mozaikut dhe historinë

Nxënësit e shkollave “Bedrie Bebeziqi” dhe “Jusuf Puka” u bënë pjesë në punëtoritë e mozaikut.

Lajmin e bëri të ditur ministrja e Kulturës, Elva Margariti e cila u shpreh se, “të rritesh duke njohur trashëgiminë është një hap i sigurtë drejt së ardhmes”.

Kjo pjesëmarrje në këto punëtori u organizua nën kujdesin e projektit “Zhvillimi i Trashëgimisë së Durrësit me Bazë Kulturën Kreative”, zbatuar nga “Udhetimi i Lirë – Liberi di Viaggiare”, mbështetur përmes Programit të Granteve të EU4Culture.

Nxënësit përjetuan një eksperiencë të bukur mes mjeshtërve të mozaikut dhe historisë që fshihet pas tij.

Ekipi i UNOPS-it së bashku me skuadrën e restaurimit po punojnë për restaurimin e mozaikut në fasadën kryesore të Muzeut Historik Kombëtar, një projekt madhor i mundësuar falë programit “EU4Culture”.

EU4Culture është një nga programet më të mëdha të trashëgimisë kulturore të hartuar nga Bashkimi Evropian për sa i përket numrit të monumenteve dhe fondeve të përfshira.

Programi EU4Culture synon të ndihmojë në përmirësimin dhe nxitjen e tërheqjes ndaj këtyre siteve.

Previous articleLigue 1/ Mbappe paguhet më tepër se sa Neymar dhe Messi tek PSG-ja! Ja ‘Top10’ pagat më të larta në futbollin francez…
Next article​Posta e Kosovës nderon artistin Ymer Shaqiri