Home LifeStyle Nutricionistja ndan sekretet e flokëve të saj të shndritshëm dhe lëkurës rrezatuese

Nutricionistja ndan sekretet e flokëve të saj të shndritshëm dhe lëkurës rrezatuese

Një nutricioniste ka zbuluar sekretet qw qwndrojnw pas flokwvw tw saj tw mahnitshwm  dhe lëkurës rrezatuese – dhe këto sekrete janë më të lehta sesa shumica e njerëzve mendojnë.Jessica Sepel, nga Sydney, së fundmi ka zbuluar se asaj nuk i wshtw dashur  të përdorë produkte të shtrenjta apo t’i nënshtrohet procedurave të ndryshme, por thjesht mbështetet në dietë me vlera ushqyese dhe rutina të lehta të bukurisë.Metodw kjo qw wshtw mw e realizueshme pwr njerwzit pwr shkak se kursen para .

Sekreti pwr flokw tw trashw sipas Sepel wshtw konumimi is a mw shumw kastravecwve ,mangrove dhe kungujve tw njomw.Sidomos nw periudhwn e verws konsumimi i kwtyre ushqimeve sjell edhe benefite tw tjera pwr trupin.Edhe zinku është i rëndësishëm për rritjen e flokëve, prandaj ajo sugjeron konsumimin e vezëve dhe arrave braziliane ku gjendet mjaftueshëm zink.Njw ushqim tjetwr i rwndwsishwm wshtw peshku , pwr shkak tw pwrmbajtjes sw jodit.

Për tw pasur lwkurw rrezatuese nuk wshtw e nevojshme tw pwrdorni produktet qw ju sugjerohen nwpwr rreklama.Ka shumë produkte të magjishme në treg të cilat ju premtojnë se do t’ju sigurojnë lëkurë të bukur, të njomë e rrezatuese, por Jessica pohon se kjo mund të arrihet edhe përmes dietës.Ajo rekomandon t’i shmangni ushqimet e përpunuara, ndërsa të konsumoni më shumë arra, fara dhe peshk.Kjo për shkak se nga këto ushqime trupi i njeriut merr shumicën e vitaminave dhe mineraleve që luajnë rol kyç në rinimin e lëkurës.Esenciale është edhe hidratimi, ku ajo rekomandon të konsumoni deri në dy litra ujë në ditë.