Home LifeStyle Njerëzit gjykojnë personalitetin tuaj bazuar në këto 7 gjëra

Njerëzit gjykojnë personalitetin tuaj bazuar në këto 7 gjëra

Nga momenti që ju takoheni me dikë për herë të parë, ju do të dëshironi të vlerësoni kush është personi dhe çfarë ai përfaqëson. Ju bëni një vëzhgim për cilësi të caktuara si ndershmëria, mirësia dhe inteligjenca. Gjykimi i tillë i karakterit mund të jetë i dobishëm për vendime të mëdha , psh; Një marrëdhënie romantike, ofertë pune etj. Njerëzit gjykojnë personalitetin tuaj bazuar në këto gjëra:

SHKRIMI JUAJ I DORËS

Sipas një studimi, mënyra se si dikush shkruan dhe madhësia e dorëshkrimit të tyre mund t’ju thotë disa gjëra në lidhje me personin. Sipas hulumtimit personat me shkrim dore të vogël kanë tendencë të jenë të turpshëm, tepër të përpiktë dhe të zellshëm, ata që shkruajnë me shkrim dore të madh duan të tërheqin vëmendje. Ata që i marrin gjërat seriozisht ushtrojnë shumë presion mbi stilolaps, kur ata shkruajnë.

NGJYRA

Njerëzit të cilët shpesh zgjedhin të zezën janë të ndjeshëm, artistikë dhe të vëmendshëm në detaje, ndërsa ata që duan të kuqen e jetojnë jetën plot gjallëri dhe përpjekje.

Njerëzit që duan të ngjyrën e gjelbër janë besnikë dhe të dashur, ndërsa ata që e duan të bardhën janë të organizuar dhe logjikë, ata që kanë blunë si ngjyrën e tyre të preferuar janë të qëndrueshëm, të ndjeshëm dhe janë të vëmendshëm ndaj të tjerëve.

NGRËNIA E THONJVE

Disa sjellje të përsëritura mund të thonë shumë për personalitetin tuaj. Ngrënia e thonjve tuaj mund të nxjerrë në pah padurimin, frustrim, mërzitje dhe pakënaqësi. Sipas një hulumtimi, ata të cilët kafshojë thonjtë e tyre priren të jenë perfektsionist, të tensionuar dhe shpesh nervoz.

KËPUCËT

Sipas psikologëve, ju saktë mund të gjykoni një person vetëm duke parë këpucët e tyre. Sipas studiuesit Omri Gillath nga Universiteti i Kansas, vetëm duke e shqyrtuar koston, stilin, ngjyrën dhe gjendjen e këpucëve, ju mund të jeni në gjendje të mendoni rreth 90% të karakteristikave personale, të tilla si të ardhurat e tij ose të saj, përkatësia politike, dhe madje edhe mosha.

SYTË E TU

Sytë e tu janë pasqyrë e shpirtit tënd. Sytë tuaj mund të thonë shumë për ju, çfarë jeni duke menduar dhe ndjenjat nëse ju jeni mashtrues apo besnik. Sipas studimeve, njerëzit me sy blu janë më pak të këndshëm dhe kanë më shumë gjasa të bëhen alkoolikë se sa njerëzit me sy të errët. Mungesa e kontaktit sy më sy zbulon një mungesë të vetë-kontrollit dhe një vullnet të dobët.

PËRPIKËMËRI NË ORAR

Si herët apo vonë, koha do të formojnë një përshtypje, qoftë negative apo pozitive, në lidhje me personalitetin tuaj. Duke qenë vonë do të krijoni përshtypje negative, duke qenë në fillim për një takim do të thotë që ju jeni të vëmendshëm në lidhje me kohën e njerëzve të tjerë, i organizuar dhe i vetë-motivuar.

SHTRËNGIMI I DUARVE

Njerëzit që shtrëngojnë duart fort pasqyrojnë një karakter të fortë dhe të sigurt. Njerëz të tillë janë shprehës të emocioneve të tyre, dhe ka më pak të ngjarë të jenë të qetë. Njerëzit me shtrëngim duarsh të dobët, nga ana tjetër, ju mungon besimi dhe gjithmonë kanë tendencë të duan rrugë të lehta, larg sfidave.

Previous articleSituata lidhur me koronavirusin në Shqipëri, reagon presidenti Meta
Next article2268 mjekë, infermierë dhe farmacistë i përgjigjen Ministrisë së Shendëtësisë në betejën kundër koronavirusit