Home Politike Nisin krisjet brenda opozitës parlamentare/ Ralf Gjoni del kundër Murrizit

Nisin krisjet brenda opozitës parlamentare/ Ralf Gjoni del kundër Murrizit

Pas propozimit të deputeti Myslim Murrizit që të tërhiqet drafti i dorëzuar nga ai dhe Valteri në janar të 2020 dhe të diskutohej drafti i dorëzuar në shtator 2020, ka ardhur reagimi i menjëhershëm i Ralf Gjonit.

Deputeti Gjoni tha se drafti i dorëzuar nga ai në janar me firmat e 50 mijë qytetarëve duhet të merret parasysh për diskutim.

Diskutimi te Komisioni i Ligjeve:

Murrizi: Nisur nga ndryshimet kushtetuese të 30n korrikut unë së bashku me Valterin si propozues kërkoj që të tërhiqet drafti i propozuar në Janar, sepse ndryshimet kushtetuese. Hiqni propozimin tim dhe të Valterit në Janar, mbani atë në shtator 2020/

Manja: Jam plotësisht që projektligji është depozituar para ndryshimeve kushtetuese. Ju tërhiqeni nga ato nene që nuk kanë lidhje me ndryshimet kushtetuese. Nisma qendron, port ë shqyrtojmë nenet që . në nismën e Janarit janë propozuar ndryshimet në shumë nene të Kodit Zgjedhor.

Ralf Gjoni: Kam menduar thellë këtë punë dhe dëshiroj që të konfirmoj që unë i qëndroj deri në fund iniciativës të Janarit në respekt të 50 mijë firmave dhe atyre që kanë punuar në këtë draft, por edhe politikisht, duke pasur parasysh ndryshimet kushtetuese mendoj që ju nëse keni vullnet politik mund të ndryshoni sërish Kushtetutën, meqë keni thirrje dhe nga ambasadorët në Tiranë, mund ta çoni, ju jap mbështetjen time ta çoni në Këshillin Politik. Nëse doni ta hidhni me shumicë votash, në fund të fundit demokracia vota është.

Manja: Ne i kemi bashkuar dy nismat e Janarit në një kolonë të integruar. Në këto kushte në dakordësi të plotë edhe me relatorin Shameti do të jemi detyruar ti hedh në votim nen për nen

Shameti: Përpara të gjithë deputetëve është një draft i integruar, me pastrimin e nismës origjinale dua të sqaroj një detaj tjetër, janë dhe disa amendamente të propozuara nga unë, sepse nuk kanë të bëjnë me thelbin e secilës dispozitë.

Spartak Braho: Gjoni e hodhi vet poshtë propozimin se tha jam dakord me ndryshimet Kushtetuese. Ne duam të bëjmë rend dite tjetër të bëjmë shqyrtimin dhe të ikim

SOURCEbulevard news
Previous articleShpenzohen 6.7 milion euro për blerje emergjente për mbrojtje nga Covid-19
Next articleRusi, 177 viktima dhe mbi 8.000 raste të reja me koronavirus në 24 orë