Home Politike Nga 1 prilli ndryshon paga minimale, ministrja Ibrahimaj: Do të rritet me...

Nga 1 prilli ndryshon paga minimale, ministrja Ibrahimaj: Do të rritet me 17%, shkon në 400 mijë lekë të vjetra

Ministrja e Ekonomisë, Delina Ibrahimaj, pas mbledhjes së këshillit të ministrave tha se nga data një prill do të rritet paga minimale, duke shkuar nga 340 mijë lekë të vjetra, në 400 mijë lekë të vjetra.

“Ka një rritje për 6000 lekësh, 17% më e lartë se paga që është në treg. Kjo pagë do t;i atribuohet si sektorit privat dhe atij publik. Nga data 1 prill paga minimale do të ketë rritje.

Ne kemi ndërhyrë dy herë në pagën minimale, me qëllim që të mitigojmë krizën. Është një numër i konsiderueshëm punonjësish me pagë minimale. Në tre vitet e ardhshme synojmë që paga minimale të mos jetë më më e ulta në rajon.

Arsyeja tjetër është se ne nuk duam t’iu shtojmë kosto shtesë biznesit. Kjo nuk është një politikë që bëhet për zgjedhjet”, tha ajo.

 

 

 

 

 

 

Previous article”Jerusalem Post”: Një muze për shqiptarët që shpëtuan hebrenjtë gjatë LIIB
Next articleTragjedia në Greqi, reagon konsullata jonë: Mes të plagosurve, 5 janë shqiptarë