Home Opinion Neokomunizmi

Neokomunizmi

Nga Kalosh Çeliku 

Po, nuk ju dua si parti politike shqiptare Neokomuniste. As, “maqedonase”. Evropiane. Shaku, se: moti e keni humbur rrugën në Oborr, para Shtëpisë. Dy shqiptarë, tri parti. Erdhi koha, ta hani njëri-tjetrin për pushtet, dhe pasuri. Përmëkeq, edhe Pragun e Shtëpisë, mos them, se: ju, e keni përdhosë me bajga gomari edhe Livadhin e Babait. Jo, me ato të “Kalit Shemës” pas porte. Nuk dini të hyni pasmesnate, as dilni nga oxhaku. Aqmëpak, nga baxha e Shtëpisë mbi çati. Nuk e dini, ku e keni kokën, e ku bythën. Edhe, pse e dini, se: Autori i këtij shkrimi publicistik moti e di, ku e keni kokën, e ku bythën. Problemi, është i partive politike të “vëllazërim – bashkimit” në pushtet dhe “opozitë” me kokën në grazhd dhe një torbë taxhi përqafe: ku e kanë kokën, e ku bythën palare përmejdani si parti politike, në cilin prehër përkunden në djep me ninulla për Liri. Sot, dheNesër?!

E shkatërruan arsimin dhe kulturën shqiptare. Themelet e një shoqërie. Shteti shqiptar. E sollët, nën nivelin e sistemit komunist. Vërtet, nuk e desha sistemin Komunist, por nuk e dua Sot: as, këtë Neokomunist.

Unë, jam Sot: kundër jush si parti politike. Sistemit, Neokomunist…

Previous articleShqipëria është sot kështu sepse politika e shoqëria janë ortakë me korrupsionin
Next articleLargohet deputetja e njohur nga grupi parlamentar i Fatmir Mediut, zbulohet kush e zëvëndëson (Emri)