Home Maqedonia Ndotja e ajrit 28 herë më e lartë se pragu i sigurisë/...

Ndotja e ajrit 28 herë më e lartë se pragu i sigurisë/ Maqedonia e Veriut nën alarm, Shkupi cilësohet si qyteti i tretë më i ndotur në botë

Maqedonia e Veriut ka vendosur masa urgjente në kryeqytetin e saj Shkup dhe tre qytete të tjera për të trajtuar nivelet në rritje të smogut, pasi raportohet se nivelet e ndotjes së ajrit janë rritur 28 herë më shumë se pragu i sigurisë i vendosur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Ngjarjet sportive janë anuluar dhe puna e ndërtimit është kufizuar në vetëm gjashtë orë çdo ditë, ndërsa qeveria po rekomandon gjithashtu kompanitë që të justifikojnë gratë shtatzëna dhe personat mbi moshën 60 vjeç nga puna.

Sipas Euronews banorët që djegin lëndë djegëse të papastra për të ngrohur shtëpitë e tyre, emetimet e automjeteve dhe shkarkimet industriale besohet se janë shkaqet kryesore të smogut.

IQAir, një kompani zvicerane e teknologjisë së cilësisë së ajrit, e ka renditur Shkupin si qytetin e tretë më të ndotur në botë.

Previous articleNë veri ka kryengritje kundër rendit kushtetues të Kosovës, jo prishje rendi
Next articleHoroskopi për ditën e sotme, 27 dhjetor 2022