Home Aktualitet Nafta “sërish problem”/ Çmimi u ul ndjeshëm në bursë, Bordi “harron” të...

Nafta “sërish problem”/ Çmimi u ul ndjeshëm në bursë, Bordi “harron” të mblidhet për 19 ditë

Nje problematik tjetër që ka shoqëruar vendimet e bordit është mos koherenca e tyre. Ata nuk mblidhen asnjëherë në momentin e parë që reflektohen ndryshimet në bursë.

Mbledhjet janë të mbajtura në mënyrë jo periodike apo në bazë të një kalendari të caktuar dhe në periudha të largëta kohore. Në tetor 2022, Bordi nuk ëhstë mbledhur për plot 19 ditë. Një periudhë kohore mjaft e gjatë që shkel hapur Aktin Normativ.

Për këtë, nuk po mbajnë përgjegjësi ministret anëtare Belinda Balluku, Delina Ibrahimaj dhe as krerët institucioneve që janë pjesë e bordit.

“Në tetor bordi i transparencës për naftën dhe hidrokarburet nuk është mbledhur për një periudhë 19 ditore, gjë që është alarmante mund të themi nëdrkohë që bursat ndryshojnë çdo ditë. Mospasja e koherencës nuk është as në përputhje me aktin normativ nuk u shërben konsumatorve e as ekonomisë” u shpreh Valmira Hoxha, shoqëri civile.

Previous articleParashikimi i motit, 29 dhjetor 2022
Next articleOperacion antidrogë në Korçë/ Sekuestrohen rreth 40 kg kanabis, në pranga 4 persona