Home Ekonomia Mbështetje prodhuesve të vegjël për plotësimin e standardeve në tregjet globale

Mbështetje prodhuesve të vegjël për plotësimin e standardeve në tregjet globale

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në bashkëpunim me donatorët po zgjeron mbështetjen për prodhuesit shqiptarë për rritjen e standardeve të cilësisë për produktet bujqësore për eksport.

Përmes “Programit Global të Cilësisë dhe Standardeve” (GQSP), i cili është shtirë edhe në Shqipëri, dhe po zbatohet nga Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural dhe Organizata e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim Industrial, synohet mbështetja e prodhuesve të vegjël dhe të mesëm që të rrisin cilësinë e produkteve të tyre.

Ky program ndihmon prodhuesit të përshtaten me kërkesat e tregjeve ndërkombëtare dhe të mund të përfitojnë më shumë të ardhura.

Për Ministrinë e Bujqësisë, analiza e përputhshmërisë së standardeve është shumë e rëndësishme për politikat publike në vijim.

Sektori bujqësor në Shqipëri ka shumë potencial i cili duhet shfrytëzuar përmes rritjes së cilësisë dhe standardeve, shprehen ekspertët e MBZHR-së.

Previous article“Babi tha mos trego”, fëmija zbulon vrasjen makabre në Durrës. Si e liruan gjyqtarët të dyshuarin kryesor
Next articleRama takim me ambasadoren Kim në rezidencën amerikane pas arrestimit të Dakos