Home Politike Manja: KE ka vlerësuar Shqipërinë për luftën kundër korrupsionit! Dixhitalizimi ul abuzimet

Manja: KE ka vlerësuar Shqipërinë për luftën kundër korrupsionit! Dixhitalizimi ul abuzimet

Ministri i Drejtësisë, Ulsi Manja, tha se në raportin e fundit Komisioni Evropian ka vlerësuar luftën ndaj korrupsionit në Shqipëri.

“Unë mendoj se sot është vendi i duhur ku duhet të flasim ne që na keni thirrur për të raportuar. Unë si ministër i Drejtësisë dhe koordinator kombëtar i luftës kundër korrupsionit jam i gatshëm t’i përgjigjem të gjitha pyetjeve. E konsideroj vendin e duhur për të shkëmbyer përpjekjet për të luftuar korrupsionin dhe për ta përgatitur vendin për negociatat. Fakti që jemi sot në një tryezë të gjithë bashkë është sinjal i bashkëpunimit dhe vullnetit tonë për të çuar para procesin e integrimit të Shqipërisë. KE ka thënë se Shqipëria i ka plotësuar kushtet për të mbajtur konferencën ndërqeveritare. Ky vlerësim është fryt i punës së kësaj mazhorance, sidomos me reformën në drejtësi dhe luftën kundër korrupsionit. SPAK kontribuoi në konfiskim dhe sekuestrim të aseteve kriminale. Këtë e thotë raporti i Komisionit Evropian”, tha Manja, teksa nënvizioi se me dixhitalizimin ne tashmë e kemi më të lehtë të identifikojmë abuzimet në administratë.