Home Kuriozitete Lojërat si Counter Strike dhe Call of Duty mund të ndihmojnë në...

Lojërat si Counter Strike dhe Call of Duty mund të ndihmojnë në parandalimin e sulmeve në zemër

Lojëra intensive me të shtëna si Counter-Strike, Call of Duty dhe Apex: Legends mund të ndihmojnë në parandalimin e sulmeve në zemër falë efekteve të tyre në mposhtjen e stresit gjatë lojës dhe pas saj.

Derisa të gjithë lojtarët raportuan nivele më të ulëta stresi, pavarësisht se cilën lojë kishin luajtur, gjuajtja taktike klasike Counter-Strike pati ndikimin më të madh për sa i përket uljes së niveleve të stresit dhe rrahjeve të zemrës.

Ndërkohë, loja e betejës falas, Apex: Legends, ishte loja më stresuese, ndoshta për shkak të ndeshjeve të saj më të shkurtra dhe më intensive. Megjithatë, ishte e vetmja lojë për të ulur presionin e gjakut të lojtarëve gjatë lojës.

Pavarësisht nga idetë e arsyeshme se lojërat janë të dëmshme për shëndetin tuaj, ndoshta gjetja më interesante nga studimi i porositur nga BetVictor është se ‘vitet’ e përvojës së lojërave mund të përmirësojnë efektet e reduktimit të stresit të videolojërave – edhe nëse ato kanë momente stresuese.

Previous article4.1 milionë euro për pushtetin vendor, si ndahen fondet?/ Përfitojnë bashkitë më “borxhlije”, kryeson Kavaja
Next articlePoshtë shtatores së Azem Hajdarit, Berisha pagëzon Bashën me emrin e ri: Lulzim Boshi