Home Rajoni LD: Të shfuqizohen privilegjet e ish-presidentëve në Maqedoni

LD: Të shfuqizohen privilegjet e ish-presidentëve në Maqedoni

Lidhja Demokratike Maqedonisë ka iniciuar procedurë për heqjen e të drejtave të presidentit dhe familjes së tij pas përfundimit të funksionit të tyre, por siç thonë, Kuvendi nuk i pranon këto nisma.

“Ligji për të drejtat e Presidentit pas përfundimit të detyrës parasheh, ndër të tjera, këto privilegje: pension në shumën e pagës që ka marrë si President, zyra, tre punonjës, sigurim, një automjet zyrtar dhe një shofer, si dhe një buxhet mbi 30.000 euro në vit.

Përveç familjes së ish-presidentit të ndjerë Boris Trajkovski, e cila me të drejtë shfrytëzon vetëm një pjesë të të drejtave, ish-presidentët Branko Crvenkovski dhe Gjorge Ivanov i shfrytëzojnë të gjitha të drejtat e tyre në tërësi”, theksojnë nga LD.

Nga atje vlerësojnë se po shpenzohen mjete të mëdha pa nevojë, sepse ish-presidentët nuk kryejnë asnjë aktivitet, as nuk u rrezikohet siguria e tyre personale dhe as ish-zyra e tyre nuk ka pasur ndikim të rëndësishëm në vend

Previous articleVendmi i Gjykates, një shans për të bashkuar PD
Next article“Michael Schumacher nuk është”. E vërteta sipas Eddie Jordan