Home LifeStyle Ky është vendi ku gratë jetojnë më mirë në botë, ndihen të...

Ky është vendi ku gratë jetojnë më mirë në botë, ndihen të sigurta dhe kanë më shumë të drejta

Norvegjia ka kryesuar listën si vendi më i mirë për gratë për të jetuar, e ndjekur nga Finlanda, Islanda dhe Danimarka, sipas raportit të fundit të Institutit Georgetown për Gratë, Paqen dhe Sigurinë. Mbretëria e Bashkuar vijon në vendin e 9-të nga 170 vendet e renditura, me SHBA-në në vendin e 21-të. Një arsye e mundshme që Amerika të mbetet prapa, mund të jetë mungesa e pushimit të lehonisë me pagesë. Së bashku me Papua Guinenë e Re, SHBA është i vetmi vend në mbarë botën që nuk u ofron nënave të reja përfitimet sociale.

Autorët e raportit vënë në dukje se si analiza zbulon një “situatë të pasigurt në shumë provinca ku gratë dhe vajzat tashmë po përjetonin kufizime të rënda në mundësitë e tyre jashtë shtëpisë dhe shkallë jashtëzakonisht të lartë të dhunës”.

Siria dhe Jemeni, të dyja vendet që janë ende të përfshira në konflikte shumëvjeçare, vijnë në vendin e dytë dhe të tretë të fundit.
Previous articleZhdukja e fëmijëve shqiptarë, reagojnë autoritetet: S’ka pasur kontrolle nga kampi, të aktivizohen protokollet mbrojtëse
Next articleKurti për marrëveshjen me Serbinë: S’do të jetë e lehtë, unë jam student i Demaçit, ai i Sheshelit