Home LifeStyle Ky është efekti i një përqafimi

Ky është efekti i një përqafimi

A e dinit se një përqafim në ditë përmirëson shëndetin tonë? Përveçse rrit ndjenjën e mirëqenies, është me të vërtetë një kurë kundër stresit!

Falë oksitocinës, përqafimi është në gjendje që të na falë forcë për sistemin imunitar!

Oksitocina është substancë e cila i shkakton dhimbjet e lindjes te gratë shtatzëna. Për këtë arsye përdoret në gjinekologji. Ky hormon i stimulon edhe kontraksionet e muskulaturës së lëmuar të zorrëve, fshikës së tëmthit dhe asaj të urinës.

Oksitocina ndikon edhe në rritjen e sekretimit të qumështit nga gjëndrat qumështore. Vetë akti i thithjes së qumështit e shkakton rritjen e përdorimit të oksicinës.

Studimi është kryer nga dy suedezë dhe është publikuar në revistën e njohur shkencore “Comprehensive Psychology”.

Previous articleAksidenti në Rinas, dalin detajet e para. 6 persona në spital. Në gjendje të rëndë 23-vjeçarja
Next articleInvestimi i biznesmenit, shkolle e mesme private në degët agronomi dhe veterinari në Maminas