Home Kosova Kuvendi miraton ndryshimet për qeverisjen lokale, opozita lëshon seancën

Kuvendi miraton ndryshimet për qeverisjen lokale, opozita lëshon seancën

largea_kuvendiikosoves1374834059Deputetët e Lidhjes Demokratike të Kosovës kanë lëshuar seancën e Kuvendit derisa kryetari i Kuvendit po i thërriste deputetët një nga një, për të votuar për plotësim ndryshimin e projektligjit për qeverisjen lokale, duke mos dashur të votojnë për këtë projektligj.

Shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së, Ismet Beqiri para fillimit të votimit ka thënë se meqenëse ka presione për të votuar, ata nuk do të marrim pjesë në votim nëse nuk e heqin nga rendi i ditës projektligjin për naftën.

Seancën e kanë lëshuar edhe deputetët e Vetëvendosjes dhe deputetët e AAK-së.

Ndërkohë me 53 vota për, 1 kundër dhe 3 abstenime deputetët kanë miratuar Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Vetëqeverisjen Lokale.