Home Kulture Kushtonte 120 mijë dollarë, artisti e heq nga muri dhe ha veprën...

Kushtonte 120 mijë dollarë, artisti e heq nga muri dhe ha veprën e artit para të gjithëve në SHBA

Artisti amerikan me origjinë gjeorgjiane, David Datuna në Miami, hoqi veprën e Maurizio Cattelan nga muri dhe e hëngri.E gjithë kjo ndodhi para kamerave. Puna e artistit italian Cattelan, një banane e vërtetë e bashkangjitur në një mur të bardhë me shirit ngjitës, u ekspozua në galerinë Perrotin për Art Basel në Miami, një nga panairet më të rëndësishme të artit bashkëkohor në botë.

Quhet “Komedian” dhe tashmë është shitur për 120 mijë dollarë. Ka edhe dy shembuj të tjerë.

Datuna, pasi vizitoi panairin, iu afrua punës së Cattelan dhe filloi të hante bananen. Pastaj ai publikoi disa video në profilin e tij në Instagram, duke përcaktuar se çfarë ndodhi një shfaqje artistike me titull “Artist i uritur”. “Unë e dua shumë punën e Maurizio Cattelan dhe e dua shumë këtë instalim. Është e shijshme, “shtoi ai në postim.

SOURCEBulevard News
Previous article“Na mësuan si të mbrohemi nga tërmeti”/ Ora e mësimit në shkollat e Tiranës nisin me një leksion të veçantë për nxënësit
Next articleIndi, vdesin 43 punëtorë nga zjarri në fabrikë