Home Sport Kupa e Botës më e gjatë ndonjëherë: dy orë e gjysmë rikuperim...

Kupa e Botës më e gjatë ndonjëherë: dy orë e gjysmë rikuperim në tri ditë

Dy orë e 25 minuta rikuperim ‘zyrtar’ (në fakt ishte më shumë, sepse gjyqtarët kanë qenë gjithmonë shumë të vëmendshëm edhe për ‘rikuperimin’) në tri ditët e para të Botërorit.

Një sinjal shumë i qartë vjen nga Katari, vendosur nga FIFA për të “shmangur ndeshjet me kohë efektive 42/43 minuta”, siç shpjegohej nga Pierluigi Collina pak ditë para fillimit dhe tifozët, por mbi të gjitha lojtarët do duhet të mësohen me të.

Edhe ata(tifozwt) kishin pjeswn e tyre në tetë minutat e kohës së shtuar të lejuar në pjesën e dytë të Spanjës-Kosta Rika, ku spanjollwt kryesuan 7-0: “Dua të nënvizoj festën e një goli sepse është një moment i gëzim për një ekip, ndoshta jo për tjetrin.

Por një festë mund të zgjasë një minutë, madje edhe një minutë e gjysmë. Pra, nëse ka dy ose tre gola, është e lehtë të humbasësh 3, 4, 5 minuta vetëm për festimet. Kjo duhet të merret parasysh dhe të kompensohet”, shpjegoi Collina.

Previous articleEdi Rama: Në 2006 erdhi investitori i madh në Durrës por i kërkuan 50%
Next articleEkspozita “Gjuha shqipe, nga alfabeti në drejtshkrim”/ Ekspozohet dhe dokumenti i Lasgush Poradecit si delegat i Kongresit të Drejtshkrimit