Home Aktualitet Kryebashkiakja Sako për gjetjet arkeologjike në shkollën ”Eftali Koçi”: Shembull i harmonizimit...

Kryebashkiakja Sako për gjetjet arkeologjike në shkollën ”Eftali Koçi”: Shembull i harmonizimit të një projekti publik, me një sit arkeologjik

Kryebashkiakja Emiriana Sako ka komentuar përmes një shënimi në rrjetet sociale gjetjet arkeologjike pranë kantierit të  ndërtimit të shkollës Eftali Koçi.
”Zbulimi i ri arkeologjik pranë shkollës “Eftali Koçi”, e cila po rindërtohet, është një shembull i harmonizimit të një projekti publik, si kjo godinë arsimore, me një sit arkeologjik në natyrë, një sinergji mes aktorëve të këtij zhvillimi.
Ka dalë në dritë një fragment i murit rrethues të qytetit i cili do të pasurojë njohuritë e deritanishme për topografinë antike të tij dhe shtrirjen e zonës urbane në një fazë të hershme dhe pak të njohur të Epidamn-Dyrrahut.
Ky fragment muri, që duket se ndante hapësirën urbane me atë funerare e religjioze të qytetit antik, mendohet të jetë ndërtuar si fillim në shekullin VI para erës sonë, në periudhën arkaike dhe më pas rimodeluar në shekujt IV-III para erës sonë.
Po kështu, nga gërmimet, janë zbuluar edhe objekte arkeologjike, te cilat do të pasurojnë koleksionet e gjetjeve nga Durrësi.” shkruan Sako.
Previous articleVrau me armë gjahu gruan dhe vëllanë, policia ndalon autorin
Next articleLajme të mira nga Meri Shehu: Ja në çfarë date fillon përmirësimi në shenjën tuaj