Home Slideri Kreu i këshillit bashkiak Durrës, Alban Ramohitaj: Monumneti i Rezistencës, pikë takimi...

Kreu i këshillit bashkiak Durrës, Alban Ramohitaj: Monumneti i Rezistencës, pikë takimi për qytetarët, nuk duhet të lëvizë

alban-ramohitaj-0_1460663204-7318153Për sa i përket debatit të hapur për monumentin e rezistencës une u njoha nëpërmjet gazetës “Bulevard”. Për mendimin tim, jo gjithmonë  zëvendësimi i një monumenti  me një tjetër  do të ishte zgjidhje. E mirë në të tilla raste është të pyeten institucionet përkartëse dhe specialistët  konkretisht Bashkia , në rast se ka ndonjë plan zhvillimi apo projekt për atë zonë, në mënyrë që të mos hiqen gjithmonë monumuntet dhe të zhvendosen  sa herë bëhet ndonjë zhvillim i ri apo rikulifikim i zonës.  Prej vitesh një pjesë e mirë e qytetarëve  e kanë pikë takimi dhe shenjë identifikimi “Takohemi të  Rezisteneca”. Nënë Tereza është një figurë e madhe e kombit tonë por edhe vendosja e monumetit të saj në çdo qytet për mendimin tim,  nuk  do  të  respektonte lartësinë e  figurës së saj por, përkundrazi na kthen në mentalitetin  e vjetër ku  në çdo qytet kishte të njëjtën statuje.