Home Bota Kremlini për Nord Stream 2: Nëse Gjermania ndërpret gazsjellësin, ne do të...

Kremlini për Nord Stream 2: Nëse Gjermania ndërpret gazsjellësin, ne do të ndërmarrim veprime ligjore

Ministria e Ekonomisë dhe Mbrojtjes së Klimës, Robert Hubeck po shqyrton shpronësimin e një pjese të sistemit të tubacionit të vendosur në tokën gjermane dhe shkëputjen e tij nga pjesa tjetër e tubacionit. Sipas mediave të huaja, Moska ka thënë se nuk mund të komentojë një artikull të revistës gjermane, por tha se nëse vendi do të ndërmerrte veprime konkrete, kjo do të ishte një çështje për t’u zgjidhur nga avokatët.

Më herët, ministri i Ekonomisë dhe Mbrojtjes së Klimës, Robert Hubeck foli për “planin e Putinit për të çmontuar vendin”.

Ajo që po përjetojmë tani është më e rëndësishme se kriza e vitit 1973 dhe shkon më thellë. Ndalimi i gazit sot do të godiste ekonominë tonë gjithnjë e më shumë (…). Dhe ne nuk po flasim vetëm për ditë apo javë, po flasim për një kohë të gjatë,”-tha Habeck në një intervistë me Der Spiegel.

Për Gazpromin dhe investuesit e tjerë, Nord Stream 2 është një përparim i madh, megjithë faktin se përfundoi një viti e gjysmë vonesë. Certifikimi nga autoritetet gjermane është ende i nevojshëm për funksionimin e linjës. Pritet që monopolisti rus i gazit Gazprom të dërgojë sasitë e para të gazit natyror përmes gazsjellësit të ri në Gjermani në tetor, fillimisht duke përdorur linjën e përfunduar në qershor. Ndërkohë Gjermania ka reduktuar furnizimet në 25% të importeve totale, nga 35% para pushtimit.