Home Kosova Krasniqi: Serbëve nuk i lejohet asociacion me fuqi ekzekutive

Krasniqi: Serbëve nuk i lejohet asociacion me fuqi ekzekutive

largea_krasniqi1361962802Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi ka deklaruar se Asociacioni i Komunave serbe të Kosovës mund të krijohet sepse këtë ia lejon Kushtetuta dhe ligjet e Kosovës. Por sipas të parit të Kuvendit, ky asociacion nuk do të duhej të kishte fuqi ekzekutive.

Kryeministri Thaçi në takimin e fundit që pati me Daçiqin janë pajtuar që të krijohet asociacioni i komunave ekzistuese me shumicë serbe në Kosovë. Kjo dhe marrëveshjet e arritura në parim, priten të konkretizohen në takimin e radhës më 4 mars.

Previous articleKanë përfunduar bisedimet për programin bërthamor të Iranit
Next articleThaçi njoftoi LDK-në dhe SLS-në për procesin e bisedimeve në Bruksel