Home Kosova Kosova shënon sot pesëvjetorin e miratimit të Kushtetutës.

Kosova shënon sot pesëvjetorin e miratimit të Kushtetutës.

largea_kuvendi1365493965Akti i lartë juridik është miratuar më 9 prill të vitit 2008, ndërsa ka hyrë në fuqi më 15 qershor të po atij viti.

Zbatimi i tij mbetet sfidë në veriun e Kosovës, të banuar me shumicë serbe.

“Miratimi i Kushtetutës përmbledh gjithë sakrificën, punën dhe angazhimin e gjeneratave të tëra për ndërtimin e shtetit të Kosovës, për liri, pavarësi dhe demokraci, duke trasuar rrugën e zhvillimit dhe të përparimit të vendit”, ka thënë në këtë pesëvjetor presidentja Atifete Jahjaga.

Previous articleSHBA mirëpret lirimin e opozitarëve ukrainas
Next articleSalma Hayek sportive por si gjithnjë seksi