Home LifeStyle Këshilla për një prindërim më të mirë

Këshilla për një prindërim më të mirë

Prindërimi nuk vjen me një libër shkollor universal. Secila familje zhvillon rregullat e veta përmes provave dhe gabimeve.

Ky proces mund të jetë i vështirë. Për fat të mirë, prindërit kanë mjaft materiale edukative në dispozicion. Mirëpo, përkundër bollëkut të këshillave për psikologji, të rriturit vazhdojnë të bëjnë të njëjtat gabime.

Më poshtë gjeni pesë këshilla themelore për të përmirësuar aftësitë e prindërimit dhe komunikimin brenda një familjeje:

Dëgjoni pa përtesë

Ekzistojnë dy mënyra të dëgjuari: aktiv dhe pasiv.

Prindërit e zënë nuk arrijnë ta vërejnë se fëmijët e tyre po përpiqen të flasin me ta. Mos lejoni vetëm ata të shprehin mendimet e tyre: tregoni se vërtet dëshironi të kuptoni.

Puna juaj nuk duhet të ndërhyjë në jetën personale. Lërini të gjitha shpërqendrimet e mundshme pasi të keni arritur në shtëpi. Harrojini streset e karrierës dhe

Ndiqni rregullat që keni vendosur

Nuk është e mjaftueshme të tërhiqni vijën midis së drejtës dhe të gabuarës me gojë. Çfarëdo rregullash që përpiqesh të imponosh, zbatoji ato në sjelljen tënde.

Kjo nuk do të thotë që përsosmëria është modeli i vetëm i pranueshëm.

Në mënyrë të pashmangshme, do të gaboni ndonjëherë. Prindërit lejohen të bëjnë gabime për sa kohë që i korrigjojnë. Çështja kryesore është të pranoni të metat tuaja dhe të shpjegoni pse veprimet tuaja duhet të ishin të ndryshme.

Kontrolloni emocionet tuaja

Punoni në inteligjencën tuaj emocionale. Çfarëdo që të ndodhë, shmangni shqetësimin. Nëse e humbni qetësinë në ndonjë diskutim, qoftë me bashkëshortin ose me një nëpunës dyqanesh, fëmijët tuaj mund të ndihen të frikësuar. Agresioni nuk duhet të shfaqet kurrë para tyre.

Në vend të kësaj, tregojuni atyre se mund t’i zgjidhni problemet me qetësi.

SOURCEbulevard news
Previous articleShkodër/ Zbardhet emri i personit ndaj të cilit u qëllua me armë zjarri, policia nxjerr dyshimet e para
Next articleGjendet i pajetë një burrë në lumin Shkumbin, policia kërkon ndihmë për identifikimin