Home LifeStyle Këngëtarja drejt burgut? Shakira përballet me drejtësinë dhe mohon evazionin fiskal

Këngëtarja drejt burgut? Shakira përballet me drejtësinë dhe mohon evazionin fiskal

Shakira nuk la të kalonin shumë orë që kur lajmi për ngatërresat e reja me ligjin “rrodhi” në agjenci të huaja. Ylli i estradës akuzohet sërish për mashtrim tatimor, por me njoftimin që ka dhënë ajo mohon gjithçka. Ajo mund të jetë e shtrënguar vetë, por ajo thirri përfaqësuesit e saj ligjorë për të dhënë një deklaratë.

Artistja 46-vjeçare do të vazhdojë të dalë në gjyq për akuza të veçanta që përfshijnë 14.5 milionë euro taksa të papaguara nga 2012 deri në 2014 dhe pritet të përballet me një hetim të ri për lëvizjet e saj në 2018.

Inspektorët spanjollë filluan të shikonin detajet e rezidencës tatimore të yllit të popit në vitin 2018, duke dyshuar se ajo mund të ketë shmangur taksat. Në këtë rast, prokurori kërkon dënim me burg deri në 8 vjet ndaj yllit, emri i plotë i së cilës është Shakira Isabel Mebarak. Këngëtarja më parë kishte një rezidencë tatimore të deklaruar në Bahamas, por ishte regjistruar si banore tatimore e Spanjës në vitin 2015, ku kaloi një kohë të konsiderueshme për shkak të marrëdhënies me Gerard Pique.

Ligji tatimor spanjoll thotë se ata që kalojnë më shumë se 183 ditë në vit në Spanjë konsiderohen si banorë të vendit për qëllime tatimore. Inspektorët tatimorë që morën përsipër hetimin thuhet se kaluan më shumë se një vit duke mbledhur prova, duke përfshirë shqyrtimin e mediave sociale të Shakira-s dhe vizitat në vendet e saj të preferuara në Barcelonë, për të mbështetur rastin e tyre se ajo po i shmangej taksave.

Ata arritën në përfundimin se ajo kishte kaluar 242 ditë në Spanjë në 2012, 212 ditë në 2013 dhe 243 ditë në vend në 2014 përpara se të akuzohej për gjashtë akuza për mashtrim tatimor.

Previous articleCilat janë arsyet më të shpeshta pse njerëzit pinë alkol?!
Next articleHistoria e panjohur e Shkollës së Ministrisë së Punëve të Brendshme: Nga përzgjedhja e kandidatëve, te lëndët dhe praktika mësimore në Degët e Brendshme…