Home Politike “Ka ende paqartësi se kush mund të paguajë kë”/ Kreu i KQZ-së:...

“Ka ende paqartësi se kush mund të paguajë kë”/ Kreu i KQZ-së: Partitë nuk janë më arrogante për të treguar financimet

Është zhvilluar këtë të mërkurë një tryezë konsultimi për financimin e partive politike.

Kreu i KQZ-së Ilirjan Celibashi gjatë fjalës së tij tha se partitë politike janë ndërgjegjësuar, por sipas tij ka ende nevojë për përmirësime.

“Theksoj se nuk e konstatoj arrogancën e partive politike për ta shpërfillur hapur atë që ka sanksionuar Kodi Zgjedhor në raport me financimin e politikë. Kjo nuk do të thotë se ne nuk kemi asnjë problem si parti politike në qasjen e tyre në lidhje me financimin, por duhet ta themi se të gjithë përpiqen. Ky është një hap i mirë le të themi, pasi duket sikur palët janë të ndërgjegjësuar për rëndësi që ka zbatimi i këtyre normave ndoshta edhe frikën për të mos u sanksionuar. Takimi i sotëm është episodi i parë i një serie takimesh që do të zhvillohen. Do të vazhdojmë të konsultohemi në lidhje më të gjitha ndalimet apo lejimet që Kodi Zgjedhor ka për sjelljet. Jo të gjithë e kemi të qartë se kush duhet të financojë kë, sa është vlera e financimit. Akoma nuk kemi një qartësi në lidhje me limitet dhe kufijtë që media ke në lidhje me raportimin dhe pasqyrimin e veprimtarive elektorale në tërësi”, u shpreh ai.

Previous articleRita Ora sensuale në fotot e fundit, vëmendjen e merr komenti në shqip i mamasë: Me këpuca… (FOTO)
Next articleNë Shqipëri punonte si polic, në Itali ‘skifter’/ 27-vjeçari nën përgjim prej kohësh, dyshohet si…