Home Rajoni “Jetojmë në shumë shtete, por jemi serbë”, Kamberi i kundërpërgjigjet ashpër Vuçiqit...

“Jetojmë në shumë shtete, por jemi serbë”, Kamberi i kundërpërgjigjet ashpër Vuçiqit – ka disa pyetje publike

Deputeti shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi i ka reaguar presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq pas deklaratës së tij në Nish, ku tha se “mund të jetojmë në shumë shtete, por kemi emrin e mbiemrin serb dhe një flamur”.

Ai tha se e njëjta e vërtetë qëndron edhe për shqiptarët, pavarsisht se Vuçiq nuk dëshiron ta pranoj, me shkas të cilin edhe e pyeti në reagimin e tij në “Facebook”, se përse ka standarde të dyfishta të cilat nuk ndërtojnë paqe.

“Për çfarë arsye atëherë konsideroni se disa të drejta janë veç për serbët? Pse të drejtat e njëjta nuk ia pranoni shqiptarëve në Serbi? Pse atëherë dënohen shqiptarët kur përdorin simbolin e vet kombëtar? Pse shqiptarëve në Luginë të Preshevës nuk i njihet e drejta për përdorim zyrtar të gjuhës amtare në organet shtetërore?”, e pyeti Kamberi.

Postimi i plotë

Një komb me një gjuhë e një flamur jemi edhe ne

“Mund të jetojmë në shumë shtete, por kemi emrin e mbiemrin serb dhe një flamur” ka thënë presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, gjatë një manifestimi në Nish.

Njësoj edhe ne zoti president.

Jetojmë në pesë shtete por vazhdojmë të jemi një komb- jemi shqiptarë.

Njësoj edhe ne kemi një flamur.

Njësoj edhe ne kemi një gjuhë.

Atëherë me cilën arsye konsideroni se disa të drejta janë veç për serbët?

Pse të drejtat e njëjta nuk ia pranoni shqiptarëve në Serbi?

Pse atëherë dënohen shqiptarët kur përdorin simbolin e vet kombëtar?

Pse shqiptarëve në Luginë të Preshevës nuk i njihet e drejta për përdorim zyrtar të gjuhës amtare në organet shtetërore?

Standardet e dyfishta nuk ndërtojnë paqe. Të drejtat janë univerzale. Ju nuk e keni monopolin e shpërndarjes së tyre.

Previous articleSkandali me biletat, reagon FSHF dhe thellon mashtrimet: Kishte 300- mijë njerëz online ndaj nuk punonte sistemi
Next articleMilingonat e zjarrit të zbuluara në Itali, do të përhapen në gjithë Europën