Home Slideri Ja kush janë kandidatët e FRD-së në Qarkun e Durrësit

Ja kush janë kandidatët e FRD-së në Qarkun e Durrësit

Gazmend Oketa (30)1-Gazmend Oketa
Anëtar i Parlamentit Dëshmorët e Kombit Blv. Nr 4 Tiranë – Shqipëri
Email: oketag@gmail.com
Arsimi
-1982 – 1987: Shkolla e mesme “Gjergj Kastrioti”. rezultatet shkëlqyeshëm
-1988 – 1993: Universiteti Politeknik Tiranë – Dega Inxhinieri civile
Inxhinieri civile dhe Design Strukturore. Diplomuar me 9.7 pikë mesatare (maksimumi 10)
-1993 – 1994 Universiteti Siegen Gjermani, Qendra e informatikës si një inxhinier projektimi
Trajnime të ndryshme profesionale dhe kurse gjatë karrierës sime profesionale.
Historia profesionale
Jan ‘94 – shtator 95’ Universitetit Politeknik të Tiranës, inxhinier civil
Asistent Ligjërues, Departamenti i Ndërtimit
tetor 95 ‘- nëntor 97’ Projekti i Bankës Botërore – Inxhinier i Prokurimit në Durrës ne projektin për furnizim me ujë Rrethit Rehabilitimit ..
Nëntor ‘97 – prill 01 ‘ menaxher i përgjithshëm i “Teuta Konstruksion” sh.pk Durres
Designer në ndërtesa civile dhe industriale.
Tetor ‘03 – korrik ‘04 Bistrica HHP Rehabilitimi. Konsulenti Inxhinieri civile, VOITH SIEMENS Austria.
Karriera politike:
2003 – 2005: Anëtar i Këshillit Bashkiak të Durrësit
Korrik 2005-2009 anëtar i zgjedhur i Kuvendit të Shqipërisë – Ekonomi dhe Financa anëtar,
Nëntor ‘05 Mars ‘06: Zëdhënësi i Partisë Demokratike Shqiptare
Janar 2006-2007 Presidenti në detyrë i CEI (Central European Initiative) dimensionit parlamentar
Mar ‘07 – Mars ‘08: Zëvendëskryeministri i Shqipërisë
Mars ‘08-shtator ‘09 Ministri i Mbrojtjes së Shqipërisë
Që shtator ‘09 Anëtar i Parlamentit shqiptar – Komiteti për Politikë të Jashtme
Gjuhet e huaja Anglisht – Italisht
Të dhënat personale
Data e lindjes: 14 dhjetor 1968
-I martuar me Adela Oketa dhe baba i tre fëmijëve, ANA, Jon dhe Arba.
-Anëtar i Klubit Rotary International
2- Sami Gjergji
Vendlindja: Durres
Datelindja: 25/06/1954
Vendbanimi: Durres
Arsimimi
-1973-1978 Fakulteti i Veterinarise, Dega ZOOTEKNI, Universiteti Bujqesor, Kamez
-1988-1991- Universiteti i Tiranës. Dega Administrim-Biznes.
– 2001-2003- Universiteti Bujqësor i Tiranës.
Doktoraturë në Degën Zootekni
-2001-2003 Universiteti Bujqësor i Tiranës.
Studime pasuniversitare. Titulli Master në Degën Zootekni
2004- Titulli shkencor: Doktor i Shkencave Zooteknike
Kurse trajnimi
-Kurse të ofruara nga U.S.A.I.D. në USA, Holandë, Hungari, Çeki, Turqi etj në lidhje me:
a- Sistemin e Drejtimit dhe Menaxhimit të Shoqatave
b- Mbarështimin e Shpendit
c- Menaxhim, Marketing, Komunikim dhe Marredheniet me Publikun etj
Gjuhë të huaja:
– Italisht
– Anglisht
Veprimtari adminstrative
-1978-1982 – Kooperativa Bujqësore ‘’ Agim” Fier, Kryespecialist zooteknik
-1982-1985 – Komiteti ekzekutiv i rrethit FIER, Seksioni i Bujqësisë, Kryespecialist zooteknik
-1985-1988 – Komiteti ekzekutiv i rrethit Durres, Seksioni i Bujqësisë, Kryespecialist zooteknik
-1988-1992 – Ndërmarrja e Rritjes së Shpendit Durrës, Drejtor i Përgjithshëm
-1992 e në vazhdim – Administrator dhe bashkëpronar i kompanisë “Floryhen”.
E cila nën drejtimin e tij është vlerësuar nga institucione ndërkombëtare të tilla si:
a-Çmimi i Arte i Cilësisë, USA 2003
b-Çertifikimi HACCP
c-Çertifikimi ISO 9001: 2000
d-Çertifikimi per eksport ne BASHKIMIN EUROPIAN (Bruksel 2007)
e- Çmimi Platinium i Parisit, ai i Frankfurtit 2005 dhjetëra çertifikata e dekorata të tjera.
-1998-1999- Kryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, Durrës.
Veprimtari politike
-2005 – 2009 – Deputet ne Kuvendin Popullor te Republikes se Shqiperise
Veprimtari shoqërore
-1995 – 2005 President i Shoqatës së Fermerëve Pularritës Shqiptarë.
-1995 – e ne vazhdim, President i Qendrës për Menaxhimin e Shoqatave të Agrobiznesit.
Botime:
– “Porta Floryhen”- Rruga e një biznesi dhe historia e një ndërmarrjeje që u kthye në një kompani të sukesshme brenda dhe jashte vendit- Botuar edhe në italisht dhe anglisht
– “Marrëdhëniet e biznesit me publikun”
– Qindra shkrime shkencore e publicistike si dhe intervista me pjesën më të madhe të gazetave kryesore si dhe dhjetëra bashkëpunime me stacione të ndryshme televizive e radiofonike.
Tituj nderi
a- “Fisnikeria e qytetit te Durresit”
b- “Qytetar Nderi i Durresit”
c- “Qytetar Nderi i Manzes”
d- “Anetar Nderi i Senatit te UB te Kamzes”
e- “Mirenjohje “ nga Universiteti Bujqesor i Kamzes me rastin e 50-vjetorit, me motivacionin “Per bashkepunimin dhe ndihmesen ne drejtim te zhvillimit te arsimit dhe rindertimin dhe rikonstruksionin e ambjenteve te Universitetit”.
– I vlerësuar, gjithashtu me dhjetëra çertifikata dhe çmime nderi për veprimtari të ndryshme shkencore, organizuese dhe drejtuese dhe bamirese nga shoqata te ndryshme si:
1.Kryqi i kuq
2.Shoqata kombetare e Jetimeve ( Dega Durres)
3.Shkolla speciale ne ndihme te antikapateve ( Dega Durres)
4.Shoqata “Nene Tereza”
5.Shtepia e foshnjes Durres
6.Qendra e Zhvillimit Rezidencial (Dega Durres)
7.Organizata e Bashkuar e Veteraneve te Luftes
8.Klubi i shumesporteve “Teuta”
9.Shoqata e te perndjekurve politike anti-komuniste
10.Shoqata ne ndihme te familjeve te ushtarakeve te rene ne krye te detyres
11.Shoqata e ish- te denuarve dhe persekutuarve politike
12.Shoqata e Solidaritetit dhe Miqesise se Handikapateve
13.Shoqata e te verberve “ Shpresa Katolike Shqiptare”
14.Shoqata “ Martiret e Policise se Shtetit”
3 – Eniana ISUFI ( CEMURATI )
Datelindja : 19-04-1977
Vendlindja : Durres
tel 068 20 40 569
Email:eniana-isufi@gmail.com
Edukimi
-1995 –1999 Diplomuar Jurist
-Korrik 2011 -Master ne te Drejte Biznesi
-Janar 2012 – Doktorante
-Gjuhet e Huaja-Anglisht, Italisht, Frengjisht
-Njohurite Kompjuterike MS Windows, MS Word, MS Excel, Financa 5, Power Point
Kualifikime
-nentor 2001 – titull AVOKAT
2007 – Pjesmarrje ne Seminarin e organizuar nga Dhoma Amerikane e Tregetise per Prokurimet Elektronike;
2009- Certifikuar “Ndermjetese” nga Zyra per Zgjidhjen me Marreveshje te Konflikteve
2010 – Me eshte dhene titulli AVOKAT I SHTETIT
-Qershor 2012 – Ndermjetese e Licensuar nga Ministria e Drejtesise
Eksperience Pune
-Janar 2011 – Tetor 2012 – Lektore e Jashtme prane Universitetit Aleksander Moisiu Durres
-Janar 2011- e vazhdim – Avokate prane Dhomes se Avokateve Durres
-Qershor 2009 – e vazhdim – Ndermjetese prane Qendres se Ndermjetesimit ne Gjykaten e Rrethit Durres
-Shkurt 2010 – Janar 2011 – Avokat i Shtetit prane Zyres Vendore Durres
-Tetor 2008 – Janar 2010 – Specialiste ne Komisionin e Vleresimit te Titujve te Pronesise Prane Prefektures
-Janar 2007 – Tetor 2008 – Avokat prane Dhomes se Avokatise Durres
-Mars 2001 – Janar 2007 – Juriste ne korrespondencen me Ministrite e vartesise dhe ne Prokurimet Publike. Prane Agjensise Detare Shteterore TAULANTIA Sh.A. ( Agente di Adriatica di Navigazione Italia)
-Dhjetor 1999 – Dhjetor 2000 – Asistent avokat Prane Zyres Avokatore te Av. Paskal Haxhi ( Tirane ).
-Nentor – Dhjetor 1999 – Trajnuese Prane CRS-se per Projektin “ Te Drejtat e Njeriut “ me Shkollat e Mesme.

4- Astrit Hoxha
1. Mbaruar shkollen e larte per “Inxhinieri pyjore” ne vitin 1989-1994.
2. Nga viti 1994 e vazhdim ka ushtruar aktivitet te biznesit privat.
3. Nga viti 1999-2003 ish president i Fk Erzenit qe pati dhe rezultate te shkelqyera gjate drejtimit te klubit Erzeni.

 

5-Besim Tahir Sinani
Vendlindja: Fushë-Krujë
Vendbanimi: Fushë-Krujë
Shtetësia/Shqipëtar
Arsimi
-1985-1991 Universiteti i Tiranës Fakulteti i Inxhinjerisë së Ndërtimit ,Dega Ndertime Civile-Industriale.
-1993 Diplomuar Ing.Ndërtimi pranë U.T
-1981-1984 Shkolla e mesme (Teknikumi i Ndërtimit) Krujë.
-Njohuri bazë të programeve kompiuterike Microsoft Oficce,windoës ,Ëord,Excel,Autokatetj.
Liçensat profesionale
-Në Zbatim Punime Ndërtimi Z.2773/3
-Në Projektim K.0572/3
-Mbikqyerje e Kolaudim Punimesh Zbatimi MK.1711
Pervoja e punes
-1991-1993 Emigrant
-1993-1996 DrejtuesTeknik në shoqëri private ndërtimi
-1996-2001 Shef Urbanistike dhe Sherbimesh në Bashkinë Fushë Krujë .
– 2001-2005 Inxhinjer në Drejtorinë Arsimore Krujë. Përgjegjës investimesh.
-2005-2009 Drejtor i Urbanistikës së Bashkisë Fushë-Krujë.
-2009 Inxhinjer në profesion të lirë (Projektim,Mbikqyerje dhe Kolaudim ).
-2010-2012 Kontrollor i parënë K.L.SH.(Kontrolli i Lartë i Shtetit).

6 – Genci Ramazan Sheta
Vendlindja: Krujë
Arsimi
-2008-2013 Univeriteti Buqsor i Tiranës, Fakulteti i Shkencave Pyjore Departamenti i Industrisë së Drurit.
-1989-1993 Shkolla e mesme (Teknikumi i Pyjor) Shkodër.
-Njohuri bazë të programeve kompiuterike Microsoft Oficce, Windows,Word,Excel,Autokad etj.
Njohuritë mbi gjuhët e huaja
Anglisht, Greqisht.
Pervoja e punes
-1993-2006 Gjate kesaj periudhe kam punur kryesisht ne industrine e perpunimit te drurit ne Greqi.
2006-2013 Drejtues Teknik në shoqëri private ( Zbatim punimesh, perpunim dhe konstruksionesh druri).

7 – Liljana Kola
Te dhena personale
Lindur ne Tirane me 07.05.1968. Vendbanimi Rrashbull Durres.E martuar .Kam tre femije. Arsimimi 2012 ne vazhdim Emuni University Slloveni. Doktorante ne shkencat ekonomike 2008 – 2010 Universiteti Nderkombetar Struge Maqedoni ,Master “ Marketing dhe Menaxhim Financiar – Ekonomi dhe Biznes”.
—1990 – 1996 Universiteti Bujqesor i Tiranes ,Fakulteti Ekonomi Agrare Dega Finance Kualifikime Mars – —-Maj 2009 Akademia Diplomatike Shqiptare ”Marredhenie Nderkombetare dhe Diplomaci”
-2011 – 2012 Mbroj titullin “Auditues i Brendshem ne Sektorin Publik”
-Mars – Prill 2012 Euro – Mediterranean Studies .Portorozh Slloveni.
-2005 – 2007 Kualifikuar ne programet kompjuterike Alfa, Financa 5,Standart. Gjuhet e huaja Anglisht, Italisht

8 – Edlira Seferi
Adresa Sukth –Durres Lucca -Itali
TelefonI0697360949
E-mailelvi.se@libero.it
Data e lindjes 28/03/1970
Esperiencat e punes
1994-1995 Mesuese e gjuhes shqipe ne Shkollen fillore ne Sukth.
1996-1997 Mesuese e gjuhes shqipe dhe e letersise ne Shkollen tete-vjeçare “Sukthi i Ri”
1997-1999 Mesuese e gjuhes shqipe dhe e letersise ne Shkollen e Mesme “Sukthi i Ri”
2003 -2013 -Presidente e Shoqates Sociale”Ngrohtesia “qe zhvillon dhe punon prej vitesh shume aktivitete sociale, shoqerore, kuruese, psiko-sociale, edukuese, strehuese, fetare, argetuese dhe humane per te moshuarit dhe te miturit ne nevoje ,duke bashkepunuar me Komunen e Lucces dhe Komunen e Capannorit. Puna qe drejtoj eshte nje sektor qe zgjidh problemet sociale, mbart profesionalitet dhe humanizem ,rrit dhe forcon akoma me shume peshen e mireqenies njerezore te personave qe ndihmojme dhe te asaj materiale te bashke-punetoreve, edukatoreve dhe punonjesve ne Shoqate. Motoja ime:Te veprosh me se miri,te kuptosh me shume,per t’ju dedikuar dhe kuruar me kujdes; projektet, inovacionin, seriozitetin , korrektesine ne pune, deri ne realizimin final.
Arsimimi
1991-1995 Diploma ne Universitetin Shteteror te Tiranes,Fakulteti i Filologjise ne Degen Gjuhe-Letersi.
1996-1999 Studime ne Universitetin Shteteror te Tiranes ne Fakultetin e Drejtesise .
2002-2004 Master per sipermarrje ,marketing dhe menaxhim ne sektorin social-shendetesor ne qytetin Lucca ne Itali,
2004-2005 Master per Operatore Social-Shendetsore ne Shkencat Infermi-eristike te Aziendes Shendetesore te Lucces.
Njohuri informatike
-Paketa –office Windows ,Word, Exsel, Outlook,Internet,Publisher.
Aftesi dhe pershtatje ne pune
-Aftesi komunikimi te shkelqyeshme me personat dhe me institucionet.
-Aftesi te veçanta psikologjike ,emotive ,humane,sociale,karizmatike dhe kurajoze.
-Aftesi per te qene lider,organizuese,drejtuese , pjesemarrese aktive dhe adaptuese me punen ne grup.
-Aftesi te thella kulturore dhe krijuese ne art,letersi,proze ,teater.
-Axhornim ne bio-energjine dhe meditimin koshencial.
Gjuhet e huaja
Italisht e shkruar dhe folur (shkelqyeshem)
Anglisht e shkruar dhe e folur (mire)
Frengjisht e shkruar dhe e folur( mire)

9 – Klemend Pikuli
Adresa Lagj 10 , Durres, Albania.
Telefon +355 522 27871 Cel: +355 66 20 64 661
E-mail klemendpikuli@gmail.com
Nacionaliteti Shqiptar
Data e lindjes 18 Maj 1968
Gjinia Mashkull
Eksperiencat e punes
1991 -1994 Shefi i Sektorit te Topografise Divizioni Durres
Janar 1995 deri Tetor 1998 Shef i Sigurise i kompanise “ YLLI Bingo” , Durres.
Maj 1997 deri 1998 Komandat i Policise ne Repartin e Policise Durres.
1998 – 1999 Komandant i policise ne piken e kalimit kufitar Durres.
1999 – 2006 Specialist i kordinimit te salles operative, komisariati i Policise Kruje.
2006 – 2007 Komandant i policise ne Rajonin e Policise Shijak Durres.
2008 e ne vazhdim drejtues i departamentit te sherbimeve ne qendren tregetare Flagship Durres.
Edukimi dhe Trajnimi 21 vjet edukim
-Diplomuar ne Akademine e Rendit Publik Arben Zylyftari, 1998 deri 2002
-Diplomuar ne Fakultetin e Specialiteteve, Dega Topografi, Akademia Ushtarake Skenderbej, 1987 deri 1991
-Shkolla e Mesme. Shtator 1982 deri Gusht 1986
-Shkolla 8-te vjecare. Shtator 1974 Deri Gusht 1982.
Gjuhe te huaja Italisht
Njohurite kompjuterike- Njohuri baze of Microsoft Office™ tools (Word™, Excel™ );

10 – Ylli Sulejman Kosova
Ditelindja 17 Nëntor 1956
Vendlindja Durrës
Vendbanimi Lgj. 18, Rr. “Jeta e re” , Pallati nr. 27, Durrës
Arsimimi Diplomuar pranë Fakultetit Juridik, dega Drejtësi. U. Tiranës n vitin 1984
Aftesi te ndryshme Njohës i gjuhës Italiane
Programe kompjuterike Njohës dhe ushtrues i paketes Microsoft Office.
Punesimi Përmbarues Gjygjësor
Periudha 04.01.1979-31.11.1989.
-Këshilli Rrethit Durrës, jurist në Seksionin e Organizimit, periudha 01.10.1989-30.04.1992.
-Këshilli Rrethit Durrës, Pergjegjës i Seksionit të Organizimit,
periudha 01.05.1992-30.07.1994 njekohësisht, Nënkryetar i Komisionit K.K të Pronave si dhe Jurist i KRT Rrethi Durrës.
-Prefektura Durrës, Përgjegjës i Zyrës Juridike, periudha 01.08.1994-01.11.1997 (larguar për arsye politike, manipulim të zgjedhjeve të vitit 1996).
-Bashkia Durrës, Jurist; periudha 17.11.1997-15.04.1999.
-Avokat, me profesion të lirë (privat), periudha 01.05.1999-30.02.2006
-Kryetar i Zyrës Vendore të Av. Shtetit Durrës,
periudha 01.03.2006-31.08.2008.
-Avokat, me profesion të lirë (privat),
periudha 01.09.2008 e në vazhdim.
Kam marrë pjesë në disa seminare kualifikimi për:
-Organizimin e Funksionimin e Pushtetit të Qeverisjes Vendore
-Të drejten e Pronësisë
-Kodit Civil dhe Procedures Civile
-Të Drejtat e Njeriut.
Gjatë gjithë kohës së punësimit, si në gjykatë, ashtu edhe në administratën shtetërore, kam kryer me ndershmëri detyrat e ngarkuara.

 

11 – Aida Pema Himci

Adresa Rruga Taulantia 1, 2001 Durres
Telefon 0694062460
E-Mail aida.pema@gmail.com
Nenshtetesia shqiptare
Datelindja 17 / 02 / 1973
Eksperienca Profesionale
2007 -2013 Aktivitet Biznes i vogel ( Person Fizik )Qender Estetike dhe Parukeri -ne Durres
Drejtuese e aktivitetit Artizanat Vetepunesim
2004 -2007 Gjykata : Busto Arsizio, Varese, Gallarate,Prokuroria Milano, VareseQuestura Varese,
-Perkthyese dhe mediatore gjuhe ne mbeshtetje te proceduravegjyqesore.
-Qeveria Italiane ( Prokuroria, Gjykatat dhe Questura -Reg. Lombardia )
1996 -2007 Qender Estetike dhe ParukeriVR Santini -Milano
Parukiere e specializuar Artizanat Riccardo Santini
Janar -Prill 2005 -Perkthyese dhe mediatore gjuhe ne mbeshtetje te procedurave gjyqesore(Diploma -Leshuar nga Provincia di Varese / Reg. Lombardia) Eshte i pranuar ne shkalle kombetare ne gjithe territorin e Rep. Italiane
-Agjensia Formimit
-Provinca e Varese Pasqyre e pergjithshme e Gjyqesorit, Norma te Kushtetutes, Ndjekja (nga organet e drejtesise ), Institucionet dhe Organet e Prokurorise se Republikes, Funksionet e GIP ( Gjykatesit per Ndjekjen Preliminare ), Seancat e degjimit Paraprak, Procesi Penal -Subjektet, Zhvillimet dhe Vendimi, Proceset civile dhe dhe perkthimi i akteve ne lidhje me to, Ligji per te huajt ( 189/02 -Bossi / Fini ), Puna ne Laborator per Redaktimin dhe perkthimin e dokumenteve gjyqesore.
1991 -1996 Mesuese Fizike per Shkolla te Mesme
Studimi dhe Formimi –
Sistemi 4 vjecar i studimit Fakulteti i Shkencave Natyrore -Universiteti Tiranes -Dega Fizike ; Lendet Mesimore te deges se FizikesMesuesi Fizika per shkollat e mesme
Gjuhe te tjera Italisht e folur dhe e shkruar
Aftesi organizative – Jam koordinatore me ambasada te huaja ( USA dhe Gjermane ) per evenimente kulturore dhe artistike me artiste te huaj si Ranchhands (2009) dhe Fjoralba Turku (2012). Bashkpunimi me ambasadat vijon. Autorizoj perdorimin dhe ruajtjen e te dhenave te mija personale sipasligjit ne fuqi.

 

12 – Avni Xheladin Ahmetaj

Datëlindja: 21/06/1966
Vedlindja: Kukës
Vendbanimi: Durrës
Arsimi
-Diplomuar për inxhinieri agroushqimorenë fakultetin e “Bioteknologjisë dhe Ushqimit”, Universiteti Bujqësor Tiranë
-Shkollën mjekësore në fakultetin infermieri
-Shkollën e mesme profesionalke dega Ndërtim
Kualifikimet
-Kam kryer kurse të ndryshme në përdorimin e kompjuterit; gjuhë të huaja anglisht dhe italisht; kam kryer një kurs për disiplinën ushtarake; kam leje të përdorimit të automjeteve të kategorive B dhe C
Eksperiencë pune
-në sektorin shtetëror -Teknik Ndërtimi, Disiplinë ushtarake; Përgjegjës investimesh në sektorin e ndërtimit; Ndihmës mjek në njësinë ushtarake; Në drejtorinë e policisë Durrës, punonjës policie , evidencier I pasaportave; Përgjegjës objekti (prodhimi) N.R.Z.P Durrës
Në sektorin privat – Menaxher I subjektit Top Line Sh.p.k Durrës; Drejtor marketing I subjektit “Flaxhek” Sh.p.k dhe “Euro-Spend-Trans-Chrom” Sh.p.k Tiranë, Durrës; Specialist ushqimi
Të tjera; Më pëlqen puna në grup dhe nuk më mungon aftësia komunikuese; Veprimtari e mjedisit
-Punoj me ndershmëri dhe korrektësinë më të madhe ndaj ligjit

13 – Edmir Tahir Ziri
Vendlindja: Rinas “KomunaNikel”
Arsimi
2001-2002 Akademia e Policise “ArbenZylyftari” Tirane.
1990-1994 Shkolla e mesmee pergjitheshne “Partizani” Tirane.
Njohuri bazë të programeve kompiuterike Microsoft Oficce,Windows,Word, Excel, etj.
Pervoja e punes
1999-2000 Security ne Kompanin e “BRAWN & RUUT”
2002-2009 Ne strukturat e policies se shtetit ne sektoret e Rendit dhe Sigurise publike.sektorin e Policise Kriminale si dhe ne sektorin e Pergjimeve dhe Operacioneve Special,perkatesisht ne komisariatin e Policise Kruje dhe ne Drejtorine e Policise se Qarkut Durres.

Previous articlePrestigji sizifian i një Rilindjeje!…
Next articleXhaxhi militanti interviston Kile Goren në momente dëshpërimi