Home Aktualitet Italianët, jo vetëm për pushime: Erdhën si turistë, por qëndruan në Tiranë...

Italianët, jo vetëm për pushime: Erdhën si turistë, por qëndruan në Tiranë dhe hapën një bar

Erdhën në Shqipëri për pushime dhe vendosën që duan të investojnë e kalojnë jetën në këtë vend. Raffaelle Biancareddu dhe Ricardo Virgili janë dy nga grupi shoqëror prej 4 personash që kanë investuar në një prej bizneseve më popullore në vend, atë të bar-restoranteve.

“Erdha në Shqipëri para rreth tre vitesh për herë të parë si turist pasi kisha punuar për 15 vite në Londër në sektorin e shërbimeve për të zbuluar “një tokë të re”. Shumëkush mund të pyesë se pse u desh të hapja pikërisht një bar dhe përgjigja ime është kjo: Është vendi ku njerëzit mund të socializohen, ndërsa italianët që jetojnë në Tiranë mund të gjejnë copëza nga vendlindja e tyre.”, tha Raffaelle Biancareddu, sipërmarrës italian në Shqipëri

“Absolutisht po. Realiteti që kemi ndërtuar do të ishte shumë i vështirë për t’u arritur në vendet e tjera europiane. Sigurisht që ka shumë për të punuar, por ne si italian sjellim ato që ne dimë për të investuar në Shqipëri. Vendi juaj është një tokë e re, që premton shumë për të huajt.”, tha Ricardo Virgili, sipërmarrës italian në Shqipëri

Një tjetër sektor që po preferohet gjithmonë e më shumë nga italianët, është ai i pasurive të paluajtshme dhe tregu i qirave ditore. Ky i shtohet bizneseve më tradicionale si tregtia apo manifaktura.

Previous articleKatër ditë pas vapës ekstreme, në Zvicër bie borë! Temperatura ulen me 30 gradë
Next articleI thanë se kishte vdekur! Nëna ribashkohet me djalin që ia rëmbyen në lindje, pas 42 vitesh