Home Opinion Islamistët: 95% jemi muslimanë! Albin Kurti e di mirë se shamia është...

Islamistët: 95% jemi muslimanë! Albin Kurti e di mirë se shamia është e dëmshme për kombin, mollë sherri që i ndanë shqiptarët

Nga Liri Loshi

E pa vërtetetë. Nëse musliman i bie me i plotësu strikt 5 shartet e Islamit, atëherë nuk dalin as 10%. Pjesa tjetër janë muslimanë pasivë, që nuk e praktikojnë fenë pos kur asht festë bajrami, që nuk falën, që nuk binë shahadet, ose binë shahadet veç kur tutën, kur iu kerset reja para kamve dhe që nuk e kanë hiç problem me pi birra, verë, wiski, vodka deri në dehje të trupit.

Të tillët nuk e stimulojnë bartjen e shamisë, as nuk e votojnë atë në asnjë rast. Meqë, deputetët përfaqësojnë popullin, atëherë komuniteti që po shtyen përpara futjen e shamisë nëpër shkolla, nuk ka aq vota sa me e kalu një ligj për këtë. Qeveria mundet me e pezullu udhëzimin për ndalimin e shamisë, por pezullimi, si një gjë e përkohëshme, nuk është adresim definitiv i çështjes. Pra, shamia nuk ka me hy nëpër shkolla dhe me iu ngul kombit si thikë në zemër, kur ai nuk e do shaminë.

Ju që po thoni se na që jemi kundër shamisë jemj pak, ose jeni tu genjy me qëllim propagande. ose thjesht, nuk e njihni popullin tuaj. Ne që jemi kundër shamisë, jemi shumica absolute dhe ju garantoj se shamia s’ka me kalu. Albin Kurti me deklaratën e tij në mbështeje të shamive, ka ba një gaf politik që ka me i kushtu. Nuk ka me pasë ma shumë vota, por ka me pasë ma pak. Pse? Sepse vetëm në parlament adresohet definitivisht çështja e shamisë e parlamenti asht i dominuar nga deputetët që nuk i mbyllin dritaret e kombit me perde të mesjetës. Vota nuk kalon.

Albin Kurti e di mirë se shamia është e dëmshme për kombin, është një mollë sherri që i ndanë shqiptarët dhe ai nuk i bën presion askujt me e kalu shaminë. Albini ma shumë ka me ba presion për kodin civil (martesat e gjinisë së njëjtë) sesa për shaminë. Tash po shihet qartë se Albini ju ka premtu me e kalu shaminë, por që po themi se nuk e kaloi? Atëherë ju grupi i islamistëve politikë do të largoheni nga Vetëvendosje dhe do të kërkoni një partner tjeter. Rrugë tjetër nuk keni.

Ju jeni të njëjtit që jeni sorrollatë te LDK, PDK, të Pacolli, te Ferid Agani, të Gëzim Këlmendi e krejt në fund tash tek Albini. Ju s’keni shumë vota, veç genjeni se keni. Në fakt votat i keni marrë në emër të ndryshimit pozitiv e jo për kauzë të shamisë nëpër shkolla qysh jeni t’u vepru tash. Populli nuk i jep vota askujt për me e degradu jeten e tyre siç po tentoni ju tash kur po mendoni se jeni faktor politik. Nuk keni qenë faktorë, as nuk jeni. Po të ishit nuk do të futeshit në xhep të Albinit, por do të provonit me liderin tuaj shpirtëror, Shefqet Krasniqin, atë që nënë Terezës i caktoi përjetësinë në ferr! Ju e dini mirë se me Shefqet Krasniqin as pragun nuk e kaloni.

Ju veç keni dashtë me u rritë si grup në Vetëvendosje t’u i pranu formalisht kauzat e Albinit e me e realizu kur t’ju vie në shtek kauzën e shamisë. E, nëse kjo ndez, me e ba edhe segregacionin e nxënësve mashkuj nga nxënësit femra, qysh e “ka lanë” Allahu në Kuran! Pastaj vijnë kërkesa tjera edhe ma radikale deri tek lejimi i martesave brenda familjes qysh bahet në shumë vende islamike që ky popull i urren dhe nuk i pranon.

Prandaj ju keni me e lanë mulla Albinin dhe keni me kalu të djali i haxhi Milazimit dhe prej aty të dosti juaj Lumiri, prej Lumirit te Feridi dhe krejt në fund keni me përfundu aty ku e keni vendin – të Gëzim Këlmemdi. Qaty me Gëzimin keni me u sjelllë e pështjellë dhe parlamentin jo me pa me sy edhe rrafsh 30 vjet, që do me thënë kurrë.

Agjendat fetare s’kanë me kalu, as sot dhe asnjëherë. Shkoni merruni vesh me atë që ju ka premtu. Populli ju refuzon sapo ta marr vesh kush jeni e çka doni. Prej tash ju premtoj se kam me punu që me e nxjerr në shesh fytytën dhe qëllimin tuaj të vërtetë. Prishtina nuk ka me i ngja Sarajevës së pasluftës, por ka me mbetë Prishtinë evropiane dhe gjithnjë ma e civilizuar, siç kanë dashtë ata që e kanë dhanë jetën për liri kombëtare e jo për çështje fetare. Shkollat publike nuk kanë me i ngja mejtepeve. Nëse nuk don Albini me shku rrugës se kombit, ju paralajmëroj se kemi me e gjetë një Albin tjetër!

Previous articleStarti më i keq i United në 101 vite, “ngujohet” Ronaldo, stërvitet dhe drekon vetëm
Next articleKufizimet e energjisë/ Ministria e Ekonomisë në Kosovë-qytetarëve: Gjeni mënyra të tjera alternative për t’u ngrohur në dimër