Home Kuriozitete Instagram në kërkim të opsioneve për të verifikuar moshën

Instagram në kërkim të opsioneve për të verifikuar moshën

Të enjten, platforma sociale Instagram njoftoi se po teston opsione të reja për përdoruesit për të verifikuar moshën e tyre, duke filluar nga njerëzit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Instagrami po teston dy mënyra të reja për të verifikuar moshën e një personi, shkruan Euronews.

Një mënyrë janë video-selfie, nëpërmjet së cilës mund të idetifikohet mosha e një personi nga pamja.

Një mundësi tjetër është që njerëzit të zgjedhin tre ndjekës të ndërsjellë për të konfirmuar moshën e përdoruesit dhe personi që garanton duhet të jetë së paku 18 vjeç.

“Kur e dimë nëse dikush është adoleshent (13-17 vjeç), ne i ofrojmë përvoja të përshtatshme për moshën, si për shembull parandalimi i kontakteve të padëshiruara dhe kufizimi i opsioneve”, tha Erica Finkle, drejtoreshë e qeverisjes së të dhënave në Meta.

Instagram tha se ka bashkëpunuar me Yoti, një kompani që është e specializuar në verifikimin e moshës në internet për të siguruar privatësinë e përdoruesve.

Lëvizja vjen pasi Instagram ndaloi fillimin e “Instagram Kids” vitin e kaluar, pasi mori kritika dhe kundërshtime për projektin.