Home Kronika IKMT gjobë 2 mln lekë fabrikës së peshkut në Lushnje, shkarkonte ujëra...

IKMT gjobë 2 mln lekë fabrikës së peshkut në Lushnje, shkarkonte ujëra të ndotura në kanalin kullues

IKMT ka gjobitur fabrikën e peshkut në Lushnje, pasi shkarkonte ujëra të ndotura në kanalin kullues. Ndaj  subjektit, IKMT mori masë administrative me gjobë 2 milion lekë, për shkeljen e kryer.

Njoftimi i plotë:

Operacion kundër krimeve mjedisore në territorin e bashkisë Lushnje. IKMT në bashkëpunim me Policinë e Shtetit ka ushtruar kontroll në subjektin me aktivitet trajtim dhe konservim të produkteve të peshkut, në fshatin Allprenaj, Njësia Administrative Golem, Bashkia Lushnje.

Gjatë këtij kontrolli u konstatua se subjekti shkarkonte ujëra të veprimtarisë industriale, të patrajtuara në kanalin kullues dhe për pasojë ka sjellë ndotje të ujrave dhe territorit në zonë.

Ndaj këtij subjekti, IKMT mori masë administrative me gjobë 2 milion lekë, për shkeljen e kryer.

IKMT dhe Policia e Shtetit vijon punën evidentimin dhe parandalimin e ndotjes mjedisore në lumenjtë e vijat ujore në vend si dhe ndëshkimin e çdo kundërvajtësi, dhe njëkohësisht fton çdo qytetar të denoncojë shkeljet në numrin 112 ose përmes Komisariatit Dixhital.

SOURCEBulevard News
Previous articleKryeministri hungarez: Nga sot ndalohet hyrja e të huajve në Hungari
Next articleKishin ideologji të ISIS-it, arrestohet një grup terrorist në Maqedoninë e Veriut