PS e Durrësit duket se po shkon drejt një zyrtarizimi të  emrave që do nxjerrin edhe kreun e  kësaj partie dhe që do të drejtojë fushatën e zgjedhjeve  të përgjithshme. Edhe pse në mbledhjet që janë bërë në strukturat...
Nga  Mirela  Panajoti Kryeministri Rama akoma nuk ka firmosur dokumentacionin zyrtar për të mundësuar nisjen e punimeve të firmës italiane për ndërtimin e landfillit në Manëz. Kjo gjë ka shkaktuar kaos institucional, por edhe shqetësimin e studentëve në Porto-Romano, atje...
Kryetari i opozitës në Durrës Osman Stafa jo vetëm që nuk ka ndërruar tonet po nuk ka ndërruar as fjalitë në reagimete  tij kundra qeverisë dhe sidomos ndaj asaj që ai e quan dyshja Rama Dako. Në një postim...
Qazim Sejdini kryetari Bashkisë së Elbasanit, ka nisur prej kohësh mbajtjen sistematike të premtimeve të tij për qytetarët e çdo shtrese. Këtu natyrisht nuk bëjnë përjashtime edhe romët, ata që prej  vitesh i japin atij votën, pasi janë të...
Në vazhdën e mbështetjes për Bashkinë e Elbasanit, USAID ka qenë e pranishme dhe pranë zotit Sejdini në një takim pune në kuadër të Projektit të Planifikimit dhe Qeverisjes Vendore “PLGP”, për hartimin e planit të veprimeve. Në këtë...
Të mos kemi asnjë iluzion që kemi ndonjë situatë të pëlqyeshme. Besueshmëria është e ulët dhe unë i kuptoj vështirësitë në cilësinë e shërbimit. Duhen bërë disa ndërhyrje, por është e papranueshme mungesa e “njerëzillëkiut”. Kemi edhe sinjalizime konkrete....
Nga Skënder Kapiti Në Shqipëri sundon dhe qeveris korrupsioni dhe padrejtësia institucionale e montuar në tërë sistemin. E Drejta është prangosur nga padrejtësia dhe korrupsioni, nga antiligji dhe antishteti. Padrejtësia dhe korrupsioni pothuajse e kanë falimentuar shtetin, këtë të vërtetë...
nga Metila Dervishi Në krahasim me lloje të tjera të artit, muzika ka privilegjin e një shprehjeje më abstrakte, e cila përftohet nga vetë materiali bazë i saj, tingulli. Por mungesa për shembull e personazheve, subjekteve apo teksteve në veprat...
Nga Shefqet Deliallisi  Ndër të parët e Deliallisëve është njohur Sali Bej Deliallisi, atdhetari nga Shqipëria e Mesme, që më së shumti njihet si themeluesi i qytetit të Shijakut. Kjo konfirmohet saktësisht në librin e Teki Selenicës, “Shqipnia në vitin...
Fshati Shatel, ashtu si dhe fshatrat e tjerë, është shumëi vjetër. Mund të jetëi kohës së Krishtit, por edhe Myslimanizmit. Dihet që lëvizjet demografike kanë ndodhur në çdo kohë, kohë më të hershme e kohë më të vonshme. Toka...