Home Kronika Hakeri shqiptar vjedh shumën marramendëse, tre shtete evropiane i vihen pas

Hakeri shqiptar vjedh shumën marramendëse, tre shtete evropiane i vihen pas

Një rrjet mashtruesish kompjuterikë, kanë përvetësuar mbi 504 mijë euro. Ndërkohë, mësohet se në këtë skemë, ka dyshime se është implikuar edhe një i ri shqiptar, 28-vjeçar, të dhënat e të cilit janë zbuluar nga gjurmimi në rrjet. Hetuesit janë duke kërkuar hakerin shqiptar pas një sërë veprimesh të kryera nga bullgarët dhe gjermanët që referojnë se i riu shqiptar është përgjegjës për autorësinë e mashtrimit dhe ai ka rol për pagimin e domain-eve, faqjeve dhe infrastrukturës së IT.

Sipas burimeve shpjegohet gjithashtu se këto dy faqe interneti prezantohen si cripto-markete, përmes një përfaqësimi online dhe rrëmbejnë besimin e viktimave të tyre duke ju premtuar tregti me aksionet dhe valutat e kriptuara.

SOURCEbulevard news
Previous articleMasakrimi i çiftit Pasho/ Hetuesit italianë arrijnë në një tjetër përfundim: Ish-e dashura e djalit të tyre nuk veproi e vetme
Next articleKosova shkon në zgjedhje të parakohshm/ Besnik Mustafaj tregon pse është një lajm i mirë