Home Kuriozitete Guida perfekte për nënat e reja, hapat që duhet të ndiqni për...

Guida perfekte për nënat e reja, hapat që duhet të ndiqni për t’i dhënë gji fëmijës suaj!

Javët e para të ushqyerjes me gji, fëmija juaj duhet të ushqehet me gji shpesh për të vendosur furnizimin tuaj me qumësht. Shumica e foshnjave do të ushqehen me gji të paktën tetë herë në një periudhë 24-orëshe. Hulumtimet e fundit tregojnë se foshnjat zakonisht kanë 11 seanca gjidhënieje në ditë nëse numëroni ushqimet në secilin gji veç e veç. Numri aktual mund të variojë nga 7 deri në 19 seanca në ditë kur çdo gji llogaritet si ushqim.

Çelësi i ushqyerjes së suksesshme me gji është mënyra se si e vendosni dhe e lidhni fëmijën tuaj në gji. Ju duhet ta mbani fëmijën “bark më bark” në mënyrë që të mos ketë hapësirë ??midis trupit tuaj dhe fëmijës suaj. Fëmija duhet të jetë përballë gjoksit. Ju lutemi sigurohuni që të mos shtypni në pjesën e pasme të kokës së foshnjës.

Për fiksimin e duhur, foshnja juaj duhet të hapë gojën mjaftueshëm për të marrë thithkën dhe një pjesë të areolës (zona e errët rreth thithkës) në gojën e tij. Qoshet e gojës së foshnjës duhet të jenë në një kënd të gjerë dhe buzët e sipërme dhe të poshtme duhet të jenë jashtë gojës së tij.

Mbështetni gjoksin tuaj me dorë gjatë ushqyerjes. Sigurohuni që gishtat tuaj të jenë shumë prapa areolës dhe sigurohuni që të mos shtypni gjirin tuaj nga brenda. Ky pozicion do ta ndihmojë fëmijën tuaj të marrë sa më shumë qumësht dhe ju do të keni më pak gjasa të keni dhimbje të thithkave.

Previous articleRama merr në mbrojtje Albin Kurtin: Askush të mos e akuzojë për tradhti, ka bërë gjënë e duhur
Next articleJa si votuan Sylvinho dhe Etrit Berisha për “FIFA Best Awards”