Home Kronika Gjykata gjermane jep dënimin: 7 vjet burg për planifkuesin e sulmit terrorist...

Gjykata gjermane jep dënimin: 7 vjet burg për planifkuesin e sulmit terrorist në Shqipëri

Sipas hetimeve, personi në fjalë kishte planifikuar vrasje dhe sulme terroriste në Gjermani dhe Shqipëri me një qelulë terroriste të bashkatdhetarëve të tij taxhikë.

Një 31-vjeçar është dënuar me shtatë vjet burg në Gjykatën e Lartë të Landit në Dyseldorf për anëtarësinë e tij në organizatën terroriste të Shtetit Islamik (ISIS).

Sipas hetimeve, personi në fjalë kishte planifikuar vrasje dhe sulme terroriste në Gjermani dhe Shqipëri me një qelulë terroriste të bashkatdhetarëve të tij nga Taxhikistani, njofton Agjencia Gjermane e Lajmeve, DPA.

Ndër të tjera, ai thuhet se ishte përfshirë në një vrasje të planifikuar të një kritiku të islamit nga qytetit Neuss afër Dyseldorfit. Ky i fundit ishte konvertuar nga islami në krishterizëm.

31-vjeçari ka pranuar pjesërishgt veprën në gjykatë. Pak para vendimit, të martën, ai ka thënë: “Më vjen shumë keq për të gjitha këto, ju kërkoj falje.”

Prokurori federal kishte kërkuar për tetë vjet e gjysmë burg për të akuzuarin nga Wuppertali. Mbrojtja nuk kishte kërkuar një dënim specifik, por kishte vënë në dyshim pretendimet e prokurorisë në pikat kryesore.

SOURCEBulevard News
Previous articleKosovë/ Reforma zgjedhore e domosdoshme, për jetësimin e saj nevojitet konsensusi politik
Next articleAmbulancat në radhë për emergjencat dhe familjarët me ushqime në duar, shihni çfarë ndodh te Infektivi