Home Aktualitet Gara për “FBI-në shqiptare”/ BKH paralajmëron kandidatët për testin fizik: Merrni me...

Gara për “FBI-në shqiptare”/ BKH paralajmëron kandidatët për testin fizik: Merrni me vete …

Byroja Kombëtare e Hetimit njofton se sot u zhvillua Testi i Arsyetimit Logjik për përzgjedhjen e kandidatëve për hetues për fazat e mëtejshme të konkurrimit. Në njoftim theksohet se në Testin e Arsyetimit Logjik morën pjesë 424 kandidatë dhe u kualifikuan 403. Për të parë listën me kandidatët e kualifikuar klikoni Këtu.

Institucioni i drejtuar nga Aida Hajnaj thekson se kandidatët e kualifikuar në Testin e Arsyetimit Logjik, në datat 19.10.2020 – 22.10.2020do t’i nënshtrohen Testit të Aftësive Fizike, që do të zhvillohet në ambientet e Repartit Special “RENEA”, Yzberisht, Tiranë.

Për shkak të numrit të lartë të kandidatëve të kualifikuar testimi do zhvillohet si vijonë:

Datë  19.10.2020, do paraqiten për testim kandidatët që janë në listë, me numër rendor : 1 (një) deri në 100 (njëqind) ;
Datë 20.10.2020, do paraqiten për testim kandidatët që janë në listë, me numër rendor: 101 (njëqind e një) deri në 201 (dyqind e një).
Datë 21.10.2020, do paraqiten për testimin kandidatët që janë në listë, me numër rendor: 202 (dyqind e dy) deri në 302 (treqind e dy).
Datë 22.10.2020, do paraqiten për testim kandidatët që janë në listë me numër rendor: 303 (treqind e tre) deri në 403 (katërqind e tre).
Kandidatët në ambientet e Repartit Special “RENEA” duhet të paraqiten në orën 08.00, të pajisur me maska. BKH ka edhe një porosi.

“Merrni atlete dhe veshje sportive të përshtatshme për vrapim, si edhe pije freskuese. Kandidatët para fillimit të Testit të Aftësive Fizike do të regjistrohen duke paraqitur një dokument identifikimi me fotografi (pasaportë ose kartë identiteti). Dokumenti identifikimit do të krahasohet me gjeneralitetet e parashikuar në listën emërore.

Kandidatët para se të marrin pjesë në test do të dorëzojnë tek Komisioni i Përzgjedhjes Raportin Mjekësor, nga specialisti Kardiolog, që vërteton që janë të aftë fizikisht për të marrë pjesë në këtë test pa rrezikuar për infarkt kardiak ose komplikacione kardiovaskulare” mbyllet njoftimi.

Në fund do të zgjidhen 60 hetues që më pas do të trajnohen nga FBI dhe do të përbëjnë të gjithë grupin e hetuesve në BKH, e cila do të hetojë zyrtarët e lartë të përfshirë në krim dhe korrupsion. Ky proces asistohet dhe monitorohet nga afër edhe nga Komisioni Ndërkombëtar i Ekspertëve për të garantuar transparencë dhe objektivitet maksimal në këtë proces.

SOURCEBulevard News
Previous articleLargohet drejtori i policisë Shkodër, zbulohet se kush do e zëvendësojë
Next articleNjë Zotni prej Durrësi!