Home Slideri Fluks mjetesh në Morinë, qytetarët kosovarë zgjedhin bregdetin shqiptarë këtë fundjavë

Fluks mjetesh në Morinë, qytetarët kosovarë zgjedhin bregdetin shqiptarë këtë fundjavë

Fundjava në Morinë nisi me fluks të lartë mjetesh e qytetarë te Kosoves që kaluan në Pikën e Përbashkët Kuftare  Shqiperi-Kosovë me destinacion vendin tonë.

Policisë kufitare i është dashur të punojë me procedurë të përshpejtuar që prej orëve të para të mëngjesit , duke shmangur radhët dhe qëndrimet e panevojshme ne kufi.

Bregdeti mbetet më i preferuari por edhe qytetet e tjera turistike. Shtatë sportele janë në funksion të plotë ndërsa heqja e masave kufizuese të pandemisë prej 1 Majit jo vetëm që ka shmangur vonesat në kontrollet kufitare por edhe ka rritur fluksin e qytetarëve që kalojnë në dy anët e kufirit.

Sipas policise kufitare në orët e para të kësaj të shtune kanë hyrë në Shqiperi me shumë se 3260 automjete me rreth 6100 qytetarë.