Home Sport Fillon Turi i Shqipërisë në Çiklizëm, itinerari i pesë etapave! 150 sportistë...

Fillon Turi i Shqipërisë në Çiklizëm, itinerari i pesë etapave! 150 sportistë edhe nga bota

Ka filluar këtë të hënë Turi i Shqipërisë në Çiklizëm. Ceremonia e hapjes u zhvillua në orën 10:45 në sheshin “Italia” në Tiranë, me eventin që është ndërkombëtar dhe marrin pjesë 150 sportistë dhe 15 ekipe nga disa vende të botës.

Rrethi Çiklistik i Shqipërisë, i njohur ndryshe si Turi i Shqipërisë, zhvillon këtë vit edicionin e tij të 80-të. Gara e 3-të më e vjetër çiklistike në Evropë, e cila prej disa vitesh është pjesë e kalendarit ndërkombëtar, do të përshkojë plot 754 km gjatë 5 etapave të saj, që i marrin 15 skuadrat pjesëmarrëse, nga të cilat 12 janë ndërkombëtare, përgjatë itinerarit Tiranë – Lushnjë – Elbasan – Vlorë – Përmet, duke e mbyllur në finishin tradicional të Fierit.

Shërbimet e Policisë Rrugore, të Patrullave të Përgjithshme dhe të Forcës së Posaçme “Shqiponja”, të DVP Tiranë, Elbasan, Fier, Vlorë dhe Gjirokastër, në bashkëpunim me organizatorët e aktivitetit ndërkombëtar “Turi i 80-të çiklistik i Shqipërisë”, kanë marrë masa për mbarëvajtjen e aktivitetit, përsa i përket sigurisë rrugore dhe rendit.

Aktiviteti çiklistik përfshin 5 etapa garash me itinerare të gjata në disa nga akset rrugore kombëtare. Në këtë aktivitet marrin pjesë 15 ekipe nga vende të ndryshme të botës dhe 150 garues.

Previous articleProkuroria nis hetimin për vdekjen e Jani Rustemit, 27-vjeçari u arrestua për vjedhjen e një tapeti dhe vdiq në QSUT
Next articleA fitoi vërtet Mitsotakis?