Home Bota Erdogan kundër Peter Hendke: Dhënia e Nobelit një racisti, shpërblim për shkeljen...

Erdogan kundër Peter Hendke: Dhënia e Nobelit një racisti, shpërblim për shkeljen e të drejtave të njeriut

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan dënoi dhënien e çmimit Nobel për Letërsisë për shkrimtarin Peter Handke, i njohur si mbështetës i politikave të ish-udhëheqësit serb Slobodan Milosheviç, i gjykuar për krime lufte.

“Dhënia e çmimit Nobel në Letërsi një personi racist nuk do të thotë asgjë tjetër përveç se shpërblim për shkeljen e të drejtave të njeriut”, tha Erdogan në një mesazh me rastin e Ditës për të Drejtat e Njeriut.

Handke njihet si një admirues i madh i Milosheviçit, i cili vdiq në vitin 2006 në gjykatën ndërkombëtare në Hagë teksa po gjykohej për krime lufte dhe gjenocid.

“Ngrihuni në këmbë nëse i mbështesni serbët”, kishte shkruar Handke gjatë luftës në Kosovë në vitet 1998-1999. Ai po ashtu është mohues e gjenocidit serb gjatë luftës së Bosnjës. Handke gjithashtu kishte vizituar Milosheviçin në burg dhe ishte përpjekur të dëshmonte në favor të tij. Me fitimin e çmimit Nobel, Handke do të marrë 952 000 dollarë, si dhe një medalje e një diplomë

SOURCEBulevard News
Previous articleGjashtë të vdekur, disa të zhdukur nga vullkani në Zelandën e Re
Next articlePse bota po e refuzon martesën dhe po zgjedh bashkimet civile